Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κανένα νέο κρούσμα στην Τυνησία, για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου

Κορονοϊός: Κανένα νέο κρούσμα στην Τυνησία, για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Για πρώτη φορά από τις αρχές του Μαρτίου, οι υγειονομικές αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, καθώς η κυβέρνηση χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και στην οικονομική δραστηριότητα.

Η Τυνησία, όπου το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανακοινώθηκε τη 2α Μαρτίου, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 45 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.032 ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Η χώρα της βόρειας Αφρικής, η οποία διαθέτει περίπου 500 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διαβεβαιώνει ότι 745 ασθενείς ιάθηκαν και μόλις 11 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Η Τύνιδα άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού την περασμένη εβδομάδα, ξεκινώντας από τους τομείς των τροφίμων, των κατασκευών και των μεταφορών κι επιτρέποντας περίπου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Εμπορικά κέντρα, καταστήματα ρούχων και κομμωτήρια ανοίγουν ξανά σήμερα, καθώς οι αρχές λένε πως βλέπουν περισσότερες ενδείξεις ότι βρίσκονται κοντά στο να ελέγξουν την πανδημία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Τυνησίας προβλέπει ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά έως και 4,3% του ΑΕΠ — η δραστηριότητα οδεύει να γνωρίσει τη μεγαλύτερη πτώση της μετά την ανεξαρτησία, το 1956.

Ο τομέας του τουρισμού, κλειδί για την τυνησιακή οικονομία, κινδυνεύει να απολέσει έσοδα 1,4 δισεκ. δολαρίων και 400.000 θέσεις εργασίας φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις