Κόσμος

Κορονοϊός: «Καρφί» Κίνας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από την ασιατική χώρα

Η Κίνα έριξε το «καρφί» της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή τα μέτρα κατά του κορονοϊού που έχει πάρει η ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάζει «αντικειμενικά και δίκαια» την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα, είπε το Πεκίνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Μάο Νινγκ, απάντησε σε ερώτηση που του υποβλήθηκε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι επιβάτες που έρχονται στην Γηραιά Ήπειρο από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρησή τους. Η ΕΕ πρέπει να εξετάζει «αντικειμενικά και δίκαια» την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα, είπε ο Μάο Νινγκ.

Αξιωματούχοι των κυβερνήσεων της ΕΕ πρότειναν οι επιβάτες από την Κίνα να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρηση, για να μπορούν να μπαίνουν στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλές χώρες ήδη ζητάνε υποχρεωτικό τεστ από τους ταξιδιώτες από την Κίνα, ενώ χθες (5.1.2022) σε κυβερνητική σύσκεψη, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ. Έτσι θα είναι απαραίτητο αρνητικό τεστ 48 ώρων πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα από την Κίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2