Κόσμος

Κορονοϊός: Ξεκινά η τρίτη δόση εμβολίου στους 40 ως 60 ετών στην Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε ότι από την 1η Δεκεμβρίου θα αρχίσει να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους πολίτες ηλικίας 40 με 60 ετών.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι έως τώρα έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις το 83,7% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει την τρίτη δόση 2,4 εκατομμύρια Ιταλοί. Πρόκειται για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς. Επί του παρόντος έχει εμβολιαστεί με “αναμνηστική δόση” το 40% αυτών που δικαιούνται 3η δόση.

Με την επέκταση της νέας αυτής εκστρατείας στους κατοίκους της χώρας από 40 έως 60 ετών, η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μπορεί να χορηγηθεί, εν δυνάμει, σε άλλα 15 εκατομμύρια πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου – Ξέρουμε τα πάντα»
Δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.