Κόσμος

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Η Ιταλία «μετρά» ακόμη πέντε κρούσματα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών στην Ιταλία, ακόμα πέντε πολίτες της χώρας βρέθηκαν θετικοί στην μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού. Συνολικά, μέχρι αυτή την στιγμή τα περιστατικά είναι εννέα.

Πρόκειται για τρία παιδιά, έναν δάσκαλο και μια οικιακή βοηθό, οι οποίοι ζουν στην Καζέρτα, έξω από την Νάπολη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μολύνθηκαν από τα δυο παιδιά του μάνατζερ που επέστρεψε πριν από δύο εβδομάδες από την Μοζαμβίκη και ο οποίος θεωρείται ο «ασθενής μηδέν» της συγκεκριμένης παραλλαγής στην Ιταλία. Όλοι παρουσιάζουν πάντως ελαφρά συμπτώματα και η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι, στο εξής, μόλις σε μια τάξη καταγράφεται κρούσμα κορονοϊού, όλοι οι μαθητές θα επιστρέφουν σπίτι, σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Μέχρι τώρα, για ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως μάθησης χρειάζονταν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα σε κάθε τάξη.

Ο δε Ιταλός έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ανακοίνωσε ότι ο νέος στόχος για τον Δεκέμβριο είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν, κάθε ημέρα, τουλάχιστον 400.000 εμβόλια κατά της Covid-19.

Από σήμερα, εκτός από την περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, και εκείνη του Μιλάνου ξεκινά την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλασης στο Ισραήλ από τις επιθέσεις Ιράν και Χεζμπολάχ – Οι Φρουροί της Επανάστασης ορκίζονται να σκοτώσουν τον Νετανιάχου
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
REUTERS
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
6
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ 5
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5