Κόσμος

Κορονοϊός: Μπλόκο στην αναμνηστική δόση με Johnson&Johnson – Τι προτείνει ο FDA

Κάτι παραπάνω από επιφυλακτικός είναι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων προς την εταιρεία παραγωγής του εμβολίου Johnson & Johnson, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα του σκευάσματός της για χορήγηση ως ενισχυτική δόση.

Οι επιστήμονες σύμφωνα με τον FDA, είναι διστακτικοί στην αίτηση που έχει καταθέσει η Johnson & Johnson προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια για την αναμνηστική δόση γράφουν οι New York Times.

Βασική αιτία για το μπλόκο φαίνεται πως είναι η χαμηλή, σε σχέση με τα mRNA εμβόλια, προστασία της Johnson & Johnson απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του αμερικανικού οργανισμού και είναι πιθανόν να γίνει σύσταση στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το σκεύασμα άλλης εταιρείας (Pfizer ή Moderna) για τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Johnson & Johnson μια αναμνηστική δόση 56 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό προσέφερε προστασία 75% παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι ο FDA εστίασε το πόρισμα της έκθεσής του στα παγκόσμια δεδομένα, τα οποία έδειξαν μόνο μια μικρή αύξηση από το 66% της θωράκισης που προσέφερε η πρώτη δόση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στην Αυστραλία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν – Επισκέφτηκαν νοσοκομείο και έκαναν κατασκευές με παιδιά
Την Πέμπτη το ζευγάρι θα συμμετάσχει σε σύνοδο για την ψυχική υγεία στη Μελβούρνη και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του την Παρασκευή συμμετέχοντας σε διοργανώσεις ιστιοπλοΐας και ράγκμπι στο Σίδνεϊ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν
Πέτερ Μαγιάρ: Ηχογράφησε κρυφά την ίδια του τη γυναίκα, ανέτρεψε τον Βίκτορ Όρμπαν κι έγινε πρωθυπουργός στην Ουγγαρία
Η πρώην σύζυγός του και υπουργός Δικαιοσύνης Τζούντιτ Βάργκα αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω του σκανδάλου - Από «άνθρωπος του συστήματος» σε αδίστακτος παίκτης της εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Η Ρούμπι Ρόουζ κατήγγειλε την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση – «Τρίφτηκε στο πρόσωπό μου μέσα σε κλαμπ»
Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας κατηγόρησε την ηθοποιό για «επικίνδυνα ψέματα» - Όσα κατήγγειλε για το περιστατικό που φέρεται πως έγινε πριν από 20 χρόνια στη Μελβούρνη
Ρούμπι Ρόοζ / Κέιτι Πέρι