Κόσμος

Κορονοϊός: Νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Νέο Δελχί

Το Νέο Δελχί επέβαλε στους 25 εκατομμύρια κατοίκους του νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, αρχής γενομένης από σήμερα το βράδυ, μία ημέρα αφότου η Ινδία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ άνω των 100.000 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών.

Η κυβέρνηση της πρωτεύουσας της Ινδίας εκτιμά πως η «ξαφνική άνοδος (του αριθμού) των κρουσμάτων Covid-19» και «ο υψηλός δείκτης θετικότητας» καθιστούν απαραίτητη την επιβολή της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 22.00 έως τις 05.00, έως τα τέλη Απριλίου.

Μονάχα τα άτομα που απασχολούνται σε αναγκαίες υπηρεσίες ή όσοι πηγαίνουν σε κέντρα εμβολιασμών θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Το Δελχί κατέγραψε 3.548 νέα κρούσματα σήμερα, ένας αριθμός ξεκάθαρα μικρότερος από τις σχεδόν 9.000 μολύνσεις που είχαν ανακοινωθεί τον Νοέμβριο

Απόψε το βράδυ, μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην ινδική πρωτεύουσα, τα καταστήματα έκλεισαν και οι πλανόδιοι πωλητές ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, όμως η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχιζόταν σε διάφορους οδικούς άξονες.

Εντούτοις, κάτοικοι της ινδικής μεγαλούπολης διατύπωσαν αμφιβολίες αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα προσβληθούν από την Covid θα μολυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν θα βρίσκονται έξω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άρβιντ Κάνα, ένας 62χρονος οικονομικός σύμβουλος.

«Το Δελχί είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα αποτελεσματικό μέσο (να πολεμήσουμε τον κορονοϊό). Οι άνθρωποι πρέπει απλά να εφαρμόζουν τους νόμους, να φορούν μάσκα, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και να τηρούν τις αποστάσεις», επισήμανε ο 18χρονος Άνγκελ Μιγιαμότο.

Η Ινδία μετρά επισήμως 12,7 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 165.000 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 2
Η Τουρκία εμπόδισε σκάφος να κάνει έρευνες για την Κύπρο: «Παραβίαζε την υφαλοκρηπίδα μας, αποτρέψαμε τετελεσμένα στη Μεσόγειο»
Η Άγκυρα ανέπτυξε αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στο σημείο «για να παρακολουθήσουν την πορεία του σκάφους και αν χρειαστεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα»
Τουρκία 9