Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο Βαρθολομαίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πάπα για προσευχή (video)

Κορονοϊός: Ο Βαρθολομαίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πάπα για προσευχή (video)

Την περασμένη Κυριακή, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε όλους τους Χριστιανούς ηγέτες, αλλά και όλους τους Χριστιανούς ανά τον κόσμο το μεσημέρι της ημέρας του Ευαγγελισμού να πουν όλοι μαζί, ο καθένας από τον τόπο και το σπίτι του, το “Πάτερ Ημών”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μαζί με λίγα μέλη της πατριαρχικής αυλής, ο κ. Βαρθολομαίος προσευχήθηκε για την υγεία όλου του κόσμου, αιτούμενος τη βοήθεια του Θεού στη δύσκολη αυτή περίοδο εξαιτίας της πανδημίας.

The Ecumenical Patriarch prays for the end of the pandemicResponding to the invitation of His Holiness Pope Francis, His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew prayed in the Patriarchal Chapel at 2:00 PM local time, together with the members of the Patriarchal Court, for the end of the Coronavirus pandemic. Subsequently, His All-Holiness, speaking in Italian, addressed a message of solidarity to the particularly beleaguered Italian people.Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι τ.ω., ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αγιώτατου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, προσευχήθηκε, μαζί με μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο, υπέρ της κατάπαυσης της πανδημίας του Κορονοϊου. Ο Παναγιώτατος, στη συνέχεια, μιλώντας στην ιταλική γλώσσα, απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης προς τον λαό της Ιταλίας, ο οποίος ιδιαίτερα δοκιμάζεται από την πανδημία. Την ίδια ώρα ο Πάπας Ρώμης προσευχήθηκε από την έδρα του στο Βατικανό για τον ίδιο λόγο.

Gepostet von Ecumenical Patriarchate am Mittwoch, 25. März 2020

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις