Κόσμος

Κορονοϊός: Θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες για την προσευχή

Δύο ιμάμηδες στο Κάιρο και το Μπένι Σουέφ αναγκάστηκαν από τις αρχές να σταματήσουν τις προσευχές, που πραγματοποιούσαν στα μουσουλμανικά τεμένη, όπου ήταν υπεύθυνοι, παραβλέποντας τις αποφάσεις του κράτους για πλήρη παύση των λειτουργιών των λατρευτικών χώρων σε όλη τη χώρα ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

Ο κορονοϊός και η Αίγυπτος

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο πρώτος ιμάμης, στην Γκίζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, επιχείρησε να πραγματοποιήσει προσευχή με ομάδα πιστών έξω από το τέμενος όπου ήταν υπεύθυνος.

Ο δεύτερος κάλεσε πιστούς για να τελέσει την προσευχή μέσα στο τζαμί.

Αυστηρή ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Βακουφίων: «Η παραβίαση των οδηγιών του Υπουργείου σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες αποτελεί παραβίαση του εθνικού συμφέροντος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Επίσης, το ίδιο Υπουργείο τόνισε ότι θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες, που άρχισαν να ισχύουν από το Σαββατοκύριακο, για το κλείσιμο όλων των τεμένων του κράτους για δύο εβδομάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμανουέλ Μακρόν για ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου: Είμαστε αδιάλλακτοι όταν η εδαφική κυριαρχία εταίρων μας απειλείται
«Πρέπει να προστατεύσουμε τα χωρικά μας ύδατα και τους αιθέρες παντού», έστειλε μήνυμα ο Μακρόν από τη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους ωκεανούς στη Νίκαια της Γαλλίας
Εμανουέλ Μακρόν 1