Κόσμος

Κορονοϊός: Τρόμος στην Ισπανία – 55.019 τα νέα κρούσματα και 379 νεκροί

Ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό στην Ισπανία αυξήθηκε σήμερα κατά 55.019, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την έναρξη της πανδημίας και υπερδιπλασιασμός των 25.595 νέων λοιμώξεων της Παρασκευής, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 379, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από Covid-19 σε 36.257 στην Ισπανία, η κυβέρνηση της οποίας ενέκρινε εξάμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα για να προσπαθήσει να περιορίσει το δεύτερο κύμα μετάδοσης.

Οι 379 νέοι θάνατοι ήταν η πλέον απότομη ημερήσια άνοδος κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, αν και εξακολουθεί να απέχει πολύ από τους σχεδόν 900 θανάτους που καταγράφονταν καθημερινά κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας στα τέλη Μαρτίου.

Το άλμα στις λοιμώξεις μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από τη συσσώρευση κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της τριήμερης αργίας στη χώρα.

Το επίσημο σύνολο των λοιμώξεων ανέρχεται πλέον σε 1.240.697, αλλά ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει δηλώσει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πάνω από 3 εκατομμύρια με βάση μελέτες και εκτιμήσεις.

Η βόρεια περιοχή της Αστούριας ζήτησε άδεια σήμερα από την ισπανική κυβέρνηση να επιβάλει κατ’οίκον περιορισμό διάρκειας δύο εβδομάδων, καθώς η πίεση στις υπηρεσίες υγείας έφτασε στα όριά της.

«Αυτό που είναι περισσότερο ανησυχητικό είναι η αύξηση των νοσοκομειακών κρουσμάτων, περισσότερα από το πρώτο κύμα και πάνω απ ‘όλα ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ. Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τις υπηρεσίες υγείας μας στα όριά τους», δήλωσε ο Αντριάν Μπαρμπόν, πρόεδρος της επαρχίας Αστούριας, σε συνέντευξη Τύπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τρομακτική προειδοποίηση Γερμανού στρατηγού για το ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στις χώρες – μέλη τα επόμενα 4 χρόνια
Ο Γερμανός τόνισε πως οι χώρες - μέλη πρέπει να προετοιμαστούν για να είναι έτοιμες να πολεμήσουν ακόμα και απόψε - Η ευάλωτη περιοχή που υπέδειξε ο στρατηγός ως το σημείο που μπορεί να δεχθεί την επίθεση
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Ισραηλινή «παγίδα θανάτου» η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – 31 νεκροί από νέα ισραηλινά πυρά
Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ως όπλο για να εκμεταλλευθεί τους αμάχους που λιμοκτονούν και να τους συγκεντρώσει σε ζώνες θανάτου - Αρνείται τα πάντα το Ισραήλ και το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα
Γάζα 2