Κόσμος

Κουρτς: Την… “λέει” στη Μέρκελ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Σεμπάστιαν Κουρτς στην κριτική που ασκεί η Άγκελα Μέρκελ στο θέμα υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Μόρια.

Απαντώντας ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς στην Γερμανίδα ομόλογό του διαμήνυσε ότι “η Βιέννη λαμβάνει κυρίαρχες αποφάσεις”. Με τον τρόπο αυτό ο Σεμπάστιαν Κουρτς επιχειρεί να αντικρούσει την κριτική που του είχε ασκήσει νωρίτερα η Μέρκελ, για την (σ.σ. αρνητική) στάση του στο θέμα της υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων από τον κατεστραμμένο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου.

“Δεν θα ακολουθήσουμε εδώ τον γερμανικό δρόμο”, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το μεσημέρι της Τρίτης (15.09.2020) σε στρατώνα στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας.

“Και υποθέτω επίσης ότι πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο – να αναλάβουν μεγάλο αριθμό προσφύγων από την Ελλάδα”, προσέθεσε.

“Εμείς εδώ στην Αυστρία έχουμε υποδεχθεί έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων τα τελευταία χρόνια”, επισήμανε κατηγορηματικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Αυστρία είναι η 3η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πλήττεται περισσότερο από μεταναστευτικά κινήματα, ενώ, μετά τη Σουηδία, είναι εκείνη η χώρα της ΕΕ που έχει υποδεχθεί τα περισσότερα παιδιά.

Επανέλαβε ότι μόνον μέσα στο 2020 έχουν λάβει προστασία στην Αυστρία 3.700 ανήλικοι μέσω θετικής απόφασης στη διαδικασία ασύλου, με αποτέλεσμα, η Αυστρία να έχει μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της ενσωμάτωσης, και, κατά τη γνώμη του, “είναι σημαντικό να ενσωματώνονται εκείνοι που ήδη βρίσκονται εδώ, αντί να γίνεται συνεχώς υποδοχή νέων”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
3 νεκροί, μεταξύ των οποίων 1 παιδί, από νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο λίγες ώρες πριν το ραντεβού Τραμπ - Ζελένσκι
«Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου παιδιού μικρής ηλικίας. Άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους έξι παιδιά» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης
Ουκρανοί διασώστες μεταφέρουν τη σορό άνδρα που σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12