Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κούβα: 689 κρούσματα κορονοϊού και 4 νεκροί σε ένα 24ωρο

Κούβα: 689 κρούσματα κορονοϊού και 4 νεκροί σε ένα 24ωρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/3) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 689 κρούσματα κορονοϊού, ενώ ακόμη 4 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 384 νεκρούς επί συνόλου 64.414 μολύνσεων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη νήσο της Καραϊβικής από τον Μάρτιο του 2020. ήταν ο χαμηλότερος των πέντε τελευταίων ημερών. Η Αβάνα παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης — τον επιπολασμό του κορονοϊού — να βρίσκεται στο επίπεδο των 278 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο στην Κούβα. Σε 24 ώρες, η επαρχία της πρωτεύουσας κατέγραψε 446 κρούσματα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες. Η Αβάνα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα, ωστόσο η κατάσταση στη χώρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Οι αρχές σκοπεύουν να ανοσοποιήσουν όλο τον πληθυσμό μέσα στη χρονιά, με εμβόλια που θα παραχθούν στην ίδια τη χώρα. Από τα πέντε υποψήφια εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, τα πιο προχωρημένα θεωρούνται το Soberana 02, που βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, και το Abdala, το οποίο αναμένεται να εισέλθει στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών το προσεχές διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις