Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κούβα: Τραγικό ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό για 2η ημέρα

Κούβα: Τραγικό ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό για 2η ημέρα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Τρίτη (13/4) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 9 ασθενείς με την κορονοϊό, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας στη νήσο, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει μέχρι εδώ τους 476 νεκρούς.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.060 κρούσματα του κορονοϊού, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων στην Κούβα να φθάνει τις 88.445 από τον Μάρτιο του 2020. Τα 616 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αβάνα, που παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης στις 359,9 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στη χώρα.

«Ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός», σημείωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της Κούβας, Φρανσίσκο Ντουράν, και πρόσθεσε πως αυτό σημαίνει πως είναι απόλυτα απαραίτητη η τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, το οποίο δυσκολεύεται να ελέγξει παρότι παίρνει ολοένα αυστηρότερα μέτρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις