Κόσμος

Κρεμλίνο: Μπορούμε να ανακατευθύνουμε τις εξαγωγές πετρελαίου για να μειώσουμε τις απώλειες

Στην προειδοποίηση ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος του ρωσικού πετρελαίου θα πλήξουν την παγκόσμια αγορά ενέργειας προειδοποίησε σήμερα το Κρεμλίνο τονίζοντας ότι η Μόσχα μπορεί να ανακατευθύνει τις εξαγωγές της για να περιορίσει τις δικές της απώλειες.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα σε εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού που στόχο έχει να σταματήσει το 90% των πωλήσεων ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ έως τα τέλη του έτους.

«Οι κυρώσεις αυτές θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την ήπειρο –για τους Ευρωπαίους, για εμάς, και για ολόκληρη της παγκόσμια αγορά ενέργειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πάνω από το ένα τέταρτο του πετρελαίου ης Ευρώπης προήλθε από τη Ρωσία το 2021, με την ΕΕ να αντιστοιχεί σε σχεδόν στο ήμισυ των συνολικών εξαγωγών αργού και πετρελαϊκών προϊόντων της Ρωσίας το 2021, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Οι τιμές ενέργειας έχουν αυξηθεί σε υψηλά επίπεδα πολλών ετών από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας τον πληθωρισμό στα υψηλότερα επίπεδά του εδώ και μία γενιά και πυροδοτώντας φόβους για τη κρίση του κόστους διαβίωσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η Μόσχα έχει ήδη αρχίσει να ανακατευθύνει τις εξαγωγές της πέραν της Ευρώπης ύστερα από την επιβολή κυρώσεων, δήλωσε το Κρεμλίνο.

«Είναι μια στοχευμένη, συστημική ενέργεια που θα μας επιτρέψει να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες», δήλωσε ο Πεσκόφ σήμερα σε δημοσιογράφους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο 24ωρο του Νικολά Σαρκοζί στη φυλακή: Έκανε γυμναστική και άρχισε να γράφει το βιβλίο του – Δύο φύλακες ασφαλείας σε γειτονικό κελί για την προστασία του
Ο δικηγόρος του περιέγραψε μία «δύσκολη» πρώτη μέρα για τον Σαρκοζί - «Όλοι οι κρατούμενοι κάνουν θόρυβο, φωνάζουν, χτυπούν στους τοίχους»
Νικολά Σαρκοζί
Ντόναλντ Τραμπ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανόν μου οφείλει πολλά χρήματα ως αποζημίωση
Οι δικηγόροι του ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα αξιώνουν κάπου 230 εκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο ως αποζημίωση για ομοσπονδιακές έρευνες σε βάρος του πριν από την εκλογή του για δεύτερη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ
Επέστρεψαν στο Ισραήλ οι σοροί του ιδρυτή του κιμπούτς Νιρ Οζ και ενός 38χρονου υπαξιωματικού
Ο Ταμίρ Αντάρ, υπαξιωματικός 38 ετών, σκοτώθηκε όταν έγινε στο νότιο Ισραήλ η έφοδος της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, ενώ ο Άριε Ζαλμάνοβιτς, 85 ετών όταν πέθανε, ήταν αγρότης, εκ των ιδρυτών του κιμπούτς Νιρ Οζ
Οι δύο νεκροί όμηροι που αναγνωρίστηκαν