Κόσμος

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είναι «ανοικτός» σε επαφές με τον καγκελάριο Σολτς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ανοιχτός σε επαφές με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Η Γερμανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο και ότι θα εγκρίνει την αποστολή Leopard από συμμαχικές ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανακοίνωση, την οποία λίγο αργότερα ακολούθησε αμερικανική δέσμευση για αποστολή αρμάτων μάχης M1 Abrams στο Κίεβο, προκάλεσε την οργή του Κρεμλίνου.

“Για την ώρα, δεν υπάρχει συμφωνία για συνομιλίες (με τον Σολτς) στο πρόγραμμα. Ο Πούτιν ήταν και παραμένει ανοιχτός σε επαφές”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel που δημοσιεύεται σήμερα ο Σολτς δήλωσε: “Θα μιλήσω ξανά με τον Πούτιν γιατί είναι απαραίτητο να μιλήσουμε” και πρόσθεσε: “Είναι ευθύνη του Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία για να τερματιστεί αυτός ο φρικτός, άσκοπος πόλεμος που έχει ήδη στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές”.

Εκπρόσωποι του Σολτς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν. Ο ίδιος βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική.
Τελευταία φορά που είχαν τηλεφωνική επικοινωνία οι Πούτιν και Σολτς ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο ρώσος ηγέτης είχε πει τότε ότι η γραμμή της Γερμανίας και της Δύσης σχετικά με την Ουκρανία είναι “καταστροφική” και είχε καλέσει το Βερολίνο να επανεξετάσει την προσέγγισή του.

Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δωρήτρια χώρα στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου, και μεγαλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Βρετανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12