Κόσμος

Κρέτσου: Μήνυμα από την Ευρωπαία Επίτροπο για απαρέγκλιτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Η Κορίνα Κρέτσου κάλεσε τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν την συνεχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη.

Για τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής αλλά και τις επερχόμενες ευρωεκλογές μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου.

Η κ. Κρέτσου εξέφρασε την εκτίμησή της στην αφοσίωση που έχει δείξει η η Ελλάδα στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής υπό τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Έχω στο μυαλό μου το αεροδρόμιο της Αθήνας και το Μετρό, το σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία και τις συμβάσεις παραχωρήσεων για τους αυτοκινητόδρομους. Ή για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας έχω στο μυαλό μου το καινούριο λιμάνι της Πάτρας, την Ιόνια και Ολυμπία Οδό ή τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Όλες αυτές οι ευρωπαϊκές επενδύσεις προσφέρουν οικονομικές ευκαιρίες και βελτιώνουν επίσης τη συνδεσιμότητα. Έτσι, πιστεύω ότι έχουμε αποδείξει ότι όταν δουλεύουμε όλοι μαζί, πετυχαίνουμε», λέει χαρακτηριστικά η κυρία Κρέτσου.

Σχετικά με την έξοδο της χώρας μας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής η κ. Κρέτσου σημειώνει ότι «η οικονομία της Ελλάδας αναπτύχθηκε κατά 2% μέσα στο 2018 και αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό πάνω από 2% τα επόμενα χρόνια». Στέλνει όμως και μήνυμα να συνεχιστούν απαρέγκλιτα οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. «Είναι ζωτικής σημασίας οι ελληνικές αρχές να διατηρήσουν την κυριότητα των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και να διασφαλίσουν τη συνεχή εφαρμογή τους προκειμένου να προστατεύσουν και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη κατά τα προσεχή έτη», τονίζει η κυρία Κρέτσου.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών η Επίτροπος τόνισε ότι «αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη στο σύνολό της και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Τέλος η Ευρωπαία επίτροπος, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τις επικείμενες ευρωεκλογές, τονίζει: «H πολιτική συνοχής μπορεί να είναι κομμάτι της λύσης. Διότι ο κύριος στόχος μας είναι να μειώσουμε τις ανομοιότητες ανάμεσα στις περιοχές και θέλουμε κάθε περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε πόλη και χωριό να επωφελείται εξίσου σε αυτό το μοναδικό ευρωπαϊκό σχέδιο». «Όταν δουλεύουμε μαζί σαν Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένων εθνικών κυβερνήσεων, πόλεων, περιφερειών και κοινωνικών εταίρων – κάνουμε θαύματα, μετατρέπουμε το αδύνατο σε νέες ευκαιρίες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός από πυροβολισμούς ο stand up κωμικός Reggie Carroll στις ΗΠΑ - Συνελήφθη ένας ύποπτος για την δολοφονία
Ο Reggie Carroll, γνωστός ως «The Knockout King of Comedy», είχε αποκτήσει φανατικό κοινό μέσα από τις παραστάσεις, ενώ είχε εμφανιστεί και σε τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το Showtime at the Apollo και το The Parkers
Ο κωμικός Reggie Carroll
Οι αποκαλύψεις της Βιρτζίνια Τζιούφρε που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου στην υπόθεση Έπσταϊν - Τα χειρόγραφα που άφησε πριν αυτοκτονήσει
Η Τζιούφρε, η οποία αυτοκτόνησε στη Δυτική Αυστραλία στις 25 Απριλίου 2025 σε ηλικία 41 ετών, ήταν μια από τις κατήγορους των καταδικασμένων Έπσταϊν και της πρώην φίλης του, Γκισλέιν Μάξγουελ
Μερικά από τα φερόμενα θύματα του Jeffrey Epstein, συμπεριλαμβανομένης της Virginia Roberts Giuffre
Το Βιετνάμ στο «μάτι» του τυφώνα Κατζίκι – Πάνω από 325.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Σχεδόν 30.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την περιοχή, δυο εθνικά αεροδρόμια του Βιετνάμ έκλεισαν και όλα τα αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν στην πορεία του τυφώνα έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στα λιμάνια
Τα κύματα πλησιάζουν την παραλία Cua Lo, ενώ ο τυφώνας Kajiki πλησιάζει στην επαρχία Nghe An
Συγκλονιστικές εικόνες από επίθεση του Ισραήλ στην Υεμένη - Έξι νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από βομβαρδισμό
Το Ισραήλ «πρέπει να ξέρει πως δεν θα εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στη Γάζα, όποιες θυσίες κι αν χρειαστούν», ανέφερε ο Άμπντελ Καντέρ αλ Μουρτάντα, στέλεχος των Χούθι
Μια πυρόσφαιρα αναδύεται από το σημείο όπου σημειώθηκε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Σαναά