Κόσμος

Κρίσιμη συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα

Η Μπούντεσταγκ αναμένεται να συζητήσει σήμερα μετά 14:00 το ζήτημα της Ελλάδας. Κρίσιμη η συνεδρίαση και την ΕΚΤ για τη χώρα μας μερικές ώρες μετά τη λήξη του προγράμματος και τη μη πληρωμή του ΔΝΤ.

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ για το θέμα θα εκφωνήσουν ομιλίες ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μεταξύ η επικεφαλής του κόμματος Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Γερμανία για τις πολιτικές διάσωσης.

«Θα ήθελα ο γερμανικός λαός να ερωτηθεί για το πιο σημαντικό πρόβλημα, για την αυτοαποκαλούμενη πολιτική διάσωσης. Τελικά εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουν», είπε.

Επίσης η Βάγκενκνεχτ δήλωσε ότι θα ήθελε οι Έλληνες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. «Το πακέτο, το οποίο έχουν προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί τη συνέχιση της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα», εξήγησε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Μπλόκα και συγκρούσεις αγροτών για τη μαζική σφαγή ζώων λόγω κρουσμάτων οζώδους δερματίτιδας
Αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων και αυτοκινητοδρόμων, καταγγέλλοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, την οποία μέρος του κλάδου θεωρεί βίαιη και δυσανάλογη
Αγρότες ρίχνουν κοπριά στις αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμόζ
Le Monde: Η Ρωσία καλλιεργεί το αφήγημα της νίκης για να επιβάλει όρους στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
Καθώς η Μόσχα συζητά με την Ουάσινγκτον το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας, το Κρεμλίνο επιχειρεί να επιβάλει το αφήγημα μιας καθοριστικής στρατιωτικής προέλασης, παρά τα περιορισμένα εδαφικά κέρδη και τις τεράστιες απώλειες στο πεδίο
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
Μετανάστες μπήκαν παράνομα στην Πολωνία μέσω κρυφής σήραγγας που την συνέδεε με την Λευκορωσία
Η «κρυμμένη είσοδος βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τον συνοριακό φράκτη στη λευκορωσική πλευρά των συνόρων, ενώ η έξοδος βρισκόταν περίπου 10 μέτρα από τον φράκτη στην πολωνική πλευρά» δήλωσε η συνοριοφυλακή
πολωνία