Κόσμος

Ξανά συναγερμός στις Βρυξέλλες! Εκκένωση σταθμού τραίνου – Υποψίες για βόμβα

Επί ποδός βρίσκονται οι βελγικές αρχές μετά τον εντοπισμό δύο ύποπτων πακέτων σε κεντρικό σταθμό τραίνου στις Βρυξέλλες. Η περιοχή έχει εκκενωθεί ήδη, αφού η αστυνομία "δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο".

Η είδηση πως κεντρικός σταθμός τραίνου στις Βρυξέλλες έχει εκκενωθεί εξαιτίας “ύποπτων πακέτων”, ξυπνά μνήμες άσχημες. Όλα αυτά ενώ μόλις χθες έγιναν τρεις συλλήψεις Βέλγων για “απόπειρα τρομοκρατικών επιθέσεων”.

Εκκενώθηκε και ξενοδοχείο

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν αστυνομικούς να κάνουν έφοδο στο χώρο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (σ.σ. τοπική ώρα).

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως δύο ύποπτες βαλίτσες σήμαναν συναγερμό για τις αρχές, ωστόσο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και τίποτα δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια προς το παρόν.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Peter De Waele, δήλωσε πως οι βαλίτσες βρέθηκαν κοντά σε θυρίδες και πως οι αστυνομικοί “δεν ήταν προετοιμασμένοι να πάρουν κανένα ρίσκο”.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρομικών συγκοινωνιών του Βελγίου, SNCB, επιβεβαίωσε πως ο σταθμός εκκενώθηκε μετά από εντολή της αστυνομίας.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ένα κοντινό ξενοδοχείο έχει επίσης εκκενωθεί, ενώ στο Twitter είναι πολλές οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων που μεταφέρουν πληροφορίες.

 

Πηγή: mirror.co.uk / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Έρικ Μενέντεζ μετά από 35χρόνια κράτησης για τη δολοφονία των γονιών του
Η υπόθεση των αδερφών Μενέντεζ είναι παγκοσμίως γνωστή και πρόκειται για τον Λάιλ και τον Έρικ οι οποίοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους γονείς του το 1989 μέσα στο σπίτι τους - Σήμερα η επιτροπή θα εξετάσει αν θα προτείνει την αποφυλάκιση του μεγαλύτερου αδερφού
Ο Έρικ Μενέντεζ
Ο Πούτιν κάνει τον Τραμπ να φαίνεται αδύναμος – Ανάλυση του Sky News
«Τα πισωγυρίσματα με τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, από την Ευρώπη και η στάση της Ρωσίας κάνουν τον Αμερικανό πρόεδρο να δείχνει αδύναμος», τονίζει σε ανάλυσή του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ο Πούτιν με τον Τραμπ στην Αλάσκα 2