Κόσμος

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Σερβία – On camera εμβολιάστηκε η πρωθυπουργός (pics, vid)

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς είναι η πρώτη πολίτης της χώρας που έκανε το εμβόλιο των Pfizer-Biontech κατά του κορονοϊού. Ο εμβολιασμός της πρωθυπουργού έγινε στο Ινστιτούτο Ιολογίας «Torlak» στο Βελιγράδι, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Με τον τρόπο αυτό η πρωθυπουργός θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

«Ως πρωθυπουργός και επικεφαλής της Επιτροπής αντιμετώπισης της επιδημιολογικής κρίσης αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση να εμβολιαστώ πρώτη δηλώνοντας έτσι εμπιστοσύνη στο εμβόλιο» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Ανα Μπρνάμπιτς. Αμέσως μετά την πρωθυπουργό της Σερβίας εμβολιάστηκαν επίσης και δύο επιδημιολόγοι, μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Δείτε βίντεο: 

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα φτάσουν άλλα δύο εμβόλια το ρωσικό «Sputnik V» και το κινέζικο «SinoFarm» για τα οποία αναμένεται η έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Ανέφερε ότι προκειμένου να εκφραστεί από την πολιτική ηγεσία η εμπιστοσύνη σε όλα τα εμβόλια που θα λάβουν έγκριση, αποφασίστηκε να εμβολιαστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με το κινέζικο εμβόλιο ενώ ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ θα κάνει το ρωσικό εμβόλιο.

Δείτε φωτογραφίες: 

serbia prime minister vaccine serbia prime minister vaccine

Σημειώνεται ότι η Σερβία παρέλαβε την περασμένη Τρίτη 4.870 δόσεις του εμβολίου Pfizer-Biontech οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό τροφίμων γηροκομείων. Συνολικά, από το συγκεκριμένο εμβόλιο η Σερβία έχει προπληρώσει 1,8 εκατομμύρια δόσεις που θα φτάνουν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2021.

Ο εμβολιασμός στη Σερβία θα είναι προαιρετικός, θα πραγματοποιείται δωρεάν και οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ιατρικό περιοδικό Lancet αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την προέλευση του κορονοϊού
Η διεύθυνση του περιοδικού επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή είχε στο στόχαστρό του τον Άντονι Φάουτσι, ο οποίος ηγήθηκε της αντιμετώπισης της πανδημίας στις ΗΠΑ Ο Φάουτσι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και βρέθηκε στο στόχαστρο του Τραμπ και άλλων Ρεπουμπλικάνων.
Εμβόλιο της Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία 8