Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξέσπασμα Έλον Μασκ μετά το φιάσκο! «Παιδόφιλος» ο ήρωας δύτης στην Ταϊλάνδη – «Να βάλει το υποβρύχιο εκεί που ξέρει»

Elon Musk

Απίστευτους χαρακτηρισμούς για τον ήρωα δύτη που ηγήθηκε της επιχείρησης διάσωσης στην Ταϊλάνδη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ.

Ο Έλον Μασκ εξαπέλυσε απίστευτη επίθεση στον Βρετανό δύτη Vernon Unsworth που ηγήθηκε της επιχείρησης διάσωσης των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη.

Ο Βρετανός δύτης Vernon Unsworth είχε νωρίτερα πει ότι μπορεί ο Έλον Μασκ να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που ξέρει. Τον κατηγόρησε μάλιστα για κόλπο δημόσιων σχέσεων.

Από την πλευρά του ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε παιδόφιλο τον Βρετανό δύτη σε μια απίστευτη προσωπική επίθεση. Ανέφερε μάλιστα πως η απόφαση του Βρετανού να αρνηθεί τη βοήθειά του με το ειδικό υποβρύχιο που έστειλε είναι ύποπτη.

Αμφιβάλλει μάλιστα για το κατά πόσο συμμετείχε ακόμα και στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ανένδοτος ο Έλον Μασκ

“Ποτέ δεν τον είδαμε στο σπήλαιο” έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ, αμφισβητώντας τη συμβολή του Βρετανού δύτη στην επιχείρηση διάσωσης. Ήταν εκείνος που απέρριψε το σχέδιο του Έλον Μασκ με την κατασκευή μικροσκοπικού υποβρυχίου.

Η πρότασή του είχε απορριφθεί από τον 63χρονο δύτη με τον ισχυρισμό πως ο Έλον Μασκ κάνει κόλπα για δημόσιες σχέσεις. Όταν κάποιος χρήστης αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Έλον Μασκ, εκείνος αρκέστηκε να βάλει στοίχημα ένα υπογεγραμμένο δολάριο πως είναι αλήθεια.

“Απλά δεν είχε καμία απολύτως ευκαιρία να εργαστεί. Δεν είχε καν αντίληψη του πώς ήταν το πέρασμα στο σπήλαιο” είχε δηλώσει στο CNN ο Βρετανός δυτης. “Το υποβρύχιο ήταν άκαμπτο και δεν θα μπορούσε να περάσει από γωνίες και στενά εμπόδια”.

Ο Έλον Μασκ χλευάστηκε στο διαδίκτυο αφού τα 12 αγόρια και ο προπονητής τους διασώθηκαν από το σπήλαιο χωρίς τη βοήθεια του υποβρυχίου του.

Επέπληξε τους επικριτές του και υποστήριξε ότι η ομάδα δυτών ήταν εκείνη που τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τη δουλειά. Ανέβασε μάλιστα ένα screenshot ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Richard Stanton στο οποίο του ζητούσε να συνεχίσει την παραγωγή του υποβρυχίου.

Ο Βρετανός σπηλαιολόγος που μετείχε στις προσπάθειες διάσωσης των παιδιών που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη δήλωσε στο AFP ότι μπορεί να καταθέσει μήνυση κατά του επικεφαλής των εταιρειών SpaceX και Tesla ΈλονΜασκ επειδή αναφέρθηκε σε αυτόν χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό παιδεραστής.

Τα δώδεκα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας των “Αγριόχοιρων” και ο προπονητής τους διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από μια διεθνή ομάδα δυτών που πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωσή τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα με την Μιανμάρ, όπου είχαν εγκλωβιστεί από τις 23 Ιουνίου.

Ο Vernon Unsworth, ο οποίος ζει ένα μέρος του χρόνου στην Ταϊλάνδη και έδωσε τοπογραφικά στοιχεία στους διασώστες, έκρινε επίσης ότι το μίνι υποβρύχιο του Έλον Μασκ δεν είχε “καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας”.

Στη συνέντευξή του στο AFP, δήλωσε ότι δεν έχει δει αυτά τα tweets και ότι του τα έχουν μόνον μεταφέρει. Στην ερώτηση αν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Μασκ, ο σπηλαιολόγος απάντησε: “Αν είναι αυτό που πιστεύω, ναι”.

Κάποιοι από αυτούς που μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης χαιρέτισαν τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Βρετανός σπηλαιολόγος. “Αυτός σχεδίασε τον χάρτη σχεδόν όλου του σπηλαίου”, δήλωσε ο Κλάους Ράσμουσεν, Δανός καθηγητής καταδύσεων που ζει στο Πουκέτ και χαρακτήρισε “αναρμόζουσες” τις δηλώσεις του Έλον Μασκ.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις