Κόσμος

“Ξορκίζει” την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης ο Μακρόν

Πηγές της Γαλλικής Προεδρίας διέψευδαν τις πληροφορίες ότι ο Μακρόν θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι υπουργοί του, δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την σημερινή κυβερνητική σύσκεψη μετά τις χθεσινές ταραχές στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή των Ηλυσίων Πεδίων.

Η ίδια πηγή είπε ότι στη σύσκεψη υπό τον Μακρόν συζητήθηκε η αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων.

Λίγες ώρες νωρίτερα πληροφορίες από το Παρίσι ανέφεραν ότι τη σύσκεψη υπό τον Μακρόν θα απασχολούσε το θέμα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μετά τα πρωτοφανή βίαια επεισόδια του Σαββάτου.

Τις πληροφορίες ενίσχυε μια αινιγματική δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, που είπε πως για τον ίδιο η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης “δεν αποτελεί ταμπού”, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το θέμα είχε πέσει στο τραπέζι από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα το αστυνομικό συνδικάτο Alliance είχε ζητήσει την επιβολή του μέτρου.

Δήλωση για τις βίαιες συγκρούσεις στις διαδηλώσεις των “Κίτρινων Γιλέκων” που προκάλεσα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων στο Παρίσι έκανε από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της G20, ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Μακρόν είπε ότι σέβεται τις διαμαρτυρίες και την αντίθετη άποψη, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη βία:

“Οι δράστες αυτής της βίας που έχει προκαλέσει χάος, προδίδουν αυτά που ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και τη δικαιοσύνη. Θα σέβομαι πάντα τις διαμαρτυρίες και τις αντιρρήσεις, αλλά δεν θα αποδεχθώ ποτέ τη βία”, σημείωσε ο Μακρόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Η Τεχεράνη υπόσχεται «τα ίδια αντίποινα» σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση – Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5