Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύπρος – Δολοφονίες: Βρέθηκε και δεύτερη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Κύπρος – Δολοφονίες: Βρέθηκε και δεύτερη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Δύο τελικά βαλίτσες που πιθανόν να περιέχουν πτώματα εντοπίστηκαν στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης.
Ο εντοπισμός έγινε από ρομποτική κάμερα.
Αύριο Κυριακή θα ξεκινήσει η επιχείρηση της ανάσυρσής τους.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Κύπρος τις εξελίξεις με τον serial killer και τους φόνους που έχει διαπράξει. Κατά την σημερινή επιχείριση για εντοπισμό των πτωμάτων που ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε ότι έριξε στο νερό μέσα σε βαλίτσες, εντοπίστηκαν από ρομποτική κάμερα τελικά δύο βαλίτσες στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης .

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα κατά την σημερινή επιχείρηση, βρέθηκαν δύο αντικείμενα τα οποία ομοιάζουν με αυτά που αναζητούνταν. Ο κ. Τράγκολας είπε ότι τα μέλη της ΕΜΑΚ σηματοδότησαν τα σημεία όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα ούτως ώστε αύριο γύρω στις 10:00 να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για τις βαλίτσες όπου ο ύποπτος υποστηρίζει ότι τοποθέτησε τα πτώματα.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι απόψε αναμένονται τα αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού καθώς αυτά είναι πολύ σημαντικά διότι θα κρίνουν το τι είδους στολή θα χρησιμοποιήσουν οι δύτες για να ανασύρουν τα αντικείμενα.

Στην σκηνή βρέθηκε νωρίτερα και υπό τη συνοδεία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ο οποίος υπέδειξε τα σημεία όπου πέταξε τα πτώματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μεταξάς είπε στους ανακριτές ότι τα πτώματα που τοποθέτησε στην βαλίτσα ανήκουν στην 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες στην 36χρονη Florentina και στην 8χρονη κόρη της Elena από την Ρουμανία.

Δεν βρέθηκε ούτε σήμερα η Sierra

Εξάλλου έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου για εντοπισμό της 6χρονης Sierra. Δύτες με ειδικό σκάφανδρο επιχείρησαν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο Μεταξάς ως τα σημεία όπου πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν οτιδήποτε. Πάντως ο Μάρκος Τράγκολας είπε ότι βρέθηκε ένα αντικείμενο που δεν συνάδει με το περιβάλλον της λίμνης και στάληκε για εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του.

Πηγή: Politis.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις