Κόσμος

Κύπρος: Τα τρία σενάρια για τον πύραυλο που έπεσε στον Πενταδάκτυλο

Τρία σενάρια περιέγραψε για την πτώση του αντιαεροπορικού πυραύλου τα ξημερώματα στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς.

Μιλώντας στο ΡΙΚ. ο κ. Ανδρέας Πενταράς είπε ότι τρία ατυχή γεγονότα μπορεί να «οδήγησαν» τον πύραυλο στα κατεχόμενα.

Πρώτον, όπως ο ίδιος ο κ. Πενταράς ανέφερε, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε προς την κατεύθυνση της Κύπρου. «Προφανώς, τα ισραηλινά αεροσκάφη που επιχειρούσαν στην πόλη Χομς της Συρίας, βρίσκονταν στην περιοχή ανάμεσα στον Απόστολο Ανδρέα και στον Λίβανο», εξήγησε.

Δεύτερον, απέτυχε ο πύραυλος να χτυπήσει τον στόχο, δηλαδή τα αεροσκάφη.

[read4more]

Τρίτον και κυριότερο, δεν λειτούργησε ο μηχανισμός αυτοκαταστροφής του πυραυλικού συστήματος. Όπως τόνισε ο κ. Πενταράς, όλοι οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι έχουν μηχανισμούς αυτοκαταστροφής. Εάν, δηλαδή, αποτύχουν να χτυπήσουν τον στόχο, τότε αυτοκαταστρέφονται στον αέρα, πριν πέσουν στο έδαφος.

«Αυτά τα τρία ατυχή γεγονότα, οδήγησαν τον πύραυλο σε μια ανεξέλεγκτη τροχιά και τελικά στον Πενταδάκτυλο» είπε ο κ. Πενταράς.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, δημοσιεύει σε βίντεο την πιθανή πορεία του αντιαεροπορικού πυραύλου.

https://twitter.com/Mansourtalk/status/1145484813631201283

πηγή: Philenews.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς