Κόσμος

Λαβρόφ: «Οι Βρυξέλλες κατέστρεψαν συνειδητά το πλαίσιο των σχέσεων Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά το πλαίσιο των σχέσεων της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστραφεί συνειδητά με πρωτοβουλία των Βρυξελλών.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο.

Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov and his Finnish counterpart?Pekka?Haavisto attend a news conference following their meeting in Saint Petersburg, Russia February 15, 2021. Russian Foreign Ministry
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν οι Βρυξέλλες σταματήσουν να τις καταστρέφουν.

«Η επιλογή είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν αποφασίσει ότι παρόλα αυτά οι σχέσεις πρέπει να αποκατασταθούν και να σταματήσει τις ενέργειες που αποσκοπούν στην διακοπή τους, στις οποίες αναφέρθηκα, θα είμαστε έτοιμοι επίσης γι’ αυτό», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις Βρυξέλλες για ανοχή στις ωμότατες παραβιάσεις των ρωσόφωνων κατοίκων στις χώρες της Βαλτικής, στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες, όπως και στις επιθέσεις ενάντια στην ρωσική γλώσσα και την ρωσική κουλτούρα, λέγοντας ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρύνεται από κάθε τι που έχει σχέση με την Ρωσία.

Παράλληλα δήλωσε ότι η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει να αναπτύσσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με την Ευρώπη, όπου η Μόσχα έχει πολλούς φίλους και ομοϊδεάτες. «Δεν πρέπει να συγχέουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ευρώπη. Εμείς από την Ευρώπη δεν φεύγουμε. Στην Ευρώπη έχουμε πολλούς φίλους και πολλούς ομοϊδεάτες. Μαζί τους θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αμοιβαία επωφελείς σχέσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ναόμι Μπάιντεν αποδομεί το βιβλίο του Τζέικ Τάπερ για τον παππού της Τζο Μπάιντεν: «Πολιτική σαπουνόπερα για κουτσομπόληδες»
Το βιβλίο με τίτλο «Origin Sin» κυκλοφορεί σήμερα (20.05), δύο μέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη - Ποια είναι η κούκλα εγγονή του
Ναόμι Μπάιντεν