Κόσμος

Λεωφορεία μόνο για Παλαιστίνιους στο Ισραήλ! – Ζωντάνεψε το καθεστώς “Απαρτχάιντ”

Σε μια πρωτοφανή κίνηση ακόμη και για τα δεδομένα του Ισραήλ προχώρησε το κράτος. Μετά από παράπονα των εποίκων οι ισραηλινές αρχές έκαναν γραμμές λεωφορείων στα οποία επιβιβάζονται μόνο Παλαιστίνιοι ώστε να μην κινδυνεύουν από επιθέσεις οι Ισραηλινοί!

Για καθεστώς Απαρτχάιντ κάνει λόγο η Παλαιστινιακή πλευρά. Ήδη όμως δύο γραμμές άρχισαν να λειτουργούν με σκοπό να μεταφέρουν Παλαιστίνιους από τα κατεχόμενα στο Ισραήλ για δουλειά… χωρίς να ενοχλούν τους εποίκους.

Ήδη η πρώτη αντίδραση ήρθε στο χωριό Κφαρ Κασέμ με τους Παλαιστίνιους να καίνε δύο λεωφορεία, όμως οι έποικοι επιμένουν ότι η κοινή χρήση λεωφορείων με τους Παλαιστίνιους βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους καθώς έχουν σημειωθεί στο παρελθόν επιθέσεις.

Το υπουργείο μεταφορών πάντως επισήμως λέει ότι οι “νέες γραμμές λεωφορείων προορίζονται για παλαιστίνιους εργαζόμενους που εισέρχονται στο Ισραήλ από το πέρασμα του Εϊάλ για να αντικαταστήσουν τους πειρατές που μεταφέρουν τους εργαζόμενους με εξωφρενικό αντίτιμο”, τονίζοντας ότι εντός του Ισραήλ οι Παλαιστίνιοι θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Ωστόσο, η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem κατήγγειλε την εφαρμογή πολιτικής διακρίσεων που ολοκληρώνει τον ντε φάκτο διαχωρισμό ανάμεσα σε εβραίους εποίκους και παλαιστίνιους κατοίκους της Δυτικής Οχθης.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι