Κόσμος

Λευκός Οίκος: Τέλος τα ταξίδια γερουσιαστών και βουλευτών με κυβερνητικά αεροσκάφη, χωρίς έγκριση

Η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ταξίδια γερουσιαστών και βουλευτών με κυβερνητικά αεροσκάφη για όσο διάστημα διαρκεί η μερική παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών (shutdown), εκτός και αν υπάρχει προηγούμενη έγκριση από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Η κίνηση αυτή θεωρείται κλιμάκωση, εκ μέρους της κυβέρνησης Τραμπ, της αντιπαράθεσης με τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων με αφορμή την άρνησή τους να εγκρίνουν το κονδύλι των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζητά ο Αμερικανός πρόεδρος για να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να χρησιμοποιήσει στρατιωτικό αεροσκάφος για το ταξίδι της στο Αφγανιστάν. Η Πελόζι από την πλευρά της κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ότι διέρρευσε τα σχέδιά της για την περιοδεία της στην Ευρώπη και το Αφγανιστάν με εμπορικές πτήσεις, κάτι που ο Λευκός Οίκος διαψεύδει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο εφιάλτης των drones πάνω από το Βέλγιο: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Υποψίες για ρωσική ανάμειξη
Μυστηριώδη drones παραλύουν τον εναέριο χώρο του Βελγίου - «Η κατάσταση απαιτεί συντονισμένο, εθνικό χειρισμό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας Μπερνάρ Κεντέν
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Σύζυγος δολοφονημένου δημάρχου στο Μεξικό πήρε τη θέση του - «Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί»
Τον δολοφονημένο δήμαρχος ορισμένοι τον αποκαλούσαν «μεξικανό Μπουκέλε», παραπέμποντας στον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό για τον «πόλεμο» που κήρυξε εναντίον των συμμοριών
H Γκρέσια Κιρός
Ο κινητήρας του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Κεντάκι πήρε φωτιά και αποκολλήθηκε - Συγκλονιστικά βίντεο, 12 νεκροί
Η UPS έχει σταματήσει τις πτήσεις από τη Λούιβιλ - Το αεροσκάφος συνετρίβη σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέφτοντας πάνω σε εγκατάσταση «ανακύκλωσης πετρελαίου»
Το φλεγόμενο αεροσκάφος στο Κεντάκι
7