Κόσμος

Λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 

Θετικά στον κορονοϊό εντοπίστηκαν τέσσερα λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης, στην Ισπανία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μεγάλα αιλουροειδή έχουν βρεθεί θετικά στην Covid-19. 

H Zala, η Nima, η Run Run και ο Kiumbe υποβλήθηκαν σε τεστ καθώς οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου παρατήρησαν ότι τα μεγάλα αιλουροειδή παρουσίαζαν ελαφριά συμπτώματα κορονοϊού. Εκτός όμως από τα λιοντάρια, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι του ζωολογικού κήπου, θετικοί στην Covid-19 εντοπίστηκαν και δύο υπάλληλοι. 

Οι Αρχές, σύμφωνα με την DailyMail, ερευνούν πώς μπορεί να μολύνθηκαν τα λιοντάρια. Τα τέσσερα αιλουροειδή, ηλικίας 16 ετών, δεν είχαν έρθει σε επαφή με άλλα ζώα.

Τα τεστ στα μεγάλα αιλουροειδή, τα οποία έγιναν κατά τον ίδιο τρόπο που γίνονται και στους ανθρώπους, τα έκαναν οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου καθώς τα ζώα έχουν εξοικειωθεί μαζί τους. Μάλιστα, οι φροντιστές επικοινώνησε με τους συναδέλφους τους στη Νέα Υόρκη, καθώς τον Απρίλιο στον ζωολογικό κήπο του Μπρόνξ βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1