Κόσμος

Λίβανος: Νέος πρωθυπουργός ο διπλωμάτης Μουστάφα Αντίμπ

Νέο πρωθυπουργό έχει, πλέον, ο Λίβανος μετά την παραίτηση της κυβέρνησης στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της καταστροφικής έκρηξης στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της χώρας, ο Λίβανος έχει νέο πρωθυπουργό τον 48χρονο Μουστάφα Αντίμπ. Ο Αντίμπ εξασφάλισε την απαιτούμενη υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών για να οριστεί νέος πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters των ψήφων των βουλευτών στη διάρκεια επίσημων διαβουλεύσεων και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Αούν όρισε τπν Αντίμπ πρωθυπουργό και του έδωσε εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Ο 48χρονος Αντίμπ, πρεσβευτής του Λιβάνου στη Γερμανία, εξασφάλισε τουλάχιστον 66 ψήφους, δηλαδή την υποστήριξη πάνω από των μισών από τους 120 βουλευτές έπειτα από την απόφαση του χριστιανικού κόμματος Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα να τον προτείνει.

Το κοινοβούλιο του Λιβάνου διαθέτει συνήθως 128 βουλευτές, αλλά οκτώ βουλευτές παραιτήθηκαν μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο 48χρονος Αντίμπ έχει διδακτορικό στις νομικές και πολιτικές επιστήμες και έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι. Είναι πρεσβευτής στη Γερμανία από το 2013 και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του Λιβάνου και της Γαλλίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Νέο κάλεσμα Τραμπ στους συμμάχους να στείλουν πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Πυραυλικές επιθέσεις σε Βηρυτό, Τεχεράνη, Μπαχρέιν και Κατάρ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 8