Κόσμος

Λιβερία: Αποκλεισμένοι εκατοντάδες πολίτες χωρίς νερό και φαγητό

Εκατοντάδες Λιβεριανοί παραμένουν αποκλεισμένοι από τον στρατό στη δυτική Λιβερία, στην επαρχία Γκραντ Κέιπ Μάουντ που συνορεύει με τη Σιέρα Λεόνε λόγω της επιδημίας του Εμπολα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έστησαν οδοφράγματα και από την Τετάρτη απαγορεύουν την πρόσβαση στην πρωτεύουσα Μονρόβια, λίγες ώρες αφότου η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα.

“Έχουμε αυστηρές εντολές να μην αφήσουμε κανέναν να περάσει το οδόφραγμα”, εξήγησε ένας αξιωματικός στο φυλάκιο που ελέγχει τον δρόμο ο οποίος οδηγεί στη Μονρόβια.

“Βρισκόμαστε εδώ από χθες (Τετάρτη) το απόγευμα. Το πρωί πήγα να δω τους γονείς μου στο Σίντζε και, επιστρέφοντας, με σταμάτησε εδώ ο στρατός και η αστυνομία. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να περάσω, μολονότι έχω αφήσει τα παιδιά μου μόνα στο σπίτι”, είπε μια 35χρονη γυναίκα, η Χάουα Κόλι.

“Η ανακοίνωση της προέδρου έγινε το βράδυ αλλά εμείς είμαστε εδώ από το απόγευμα, χωρίς τρόφιμα ή νερό. Δεν γίνεται να παραμείνουμε εδώ, μέσα στη βροχή, χωρίς κατάλυμα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό”, είπε ένας άλλος αποκλεισμένος κάτοικος, ο Τζάκσον Φρίμαν.

Ο υπουργός Πληροφοριών Λιούις Μπράουν δικαιολόγησε το μέτρο επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο για να περιοριστεί η επιδημία. “Πρόκειται για μια στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να μειωθούν οι κίνδυνοι, διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν θα φεύγουν από τις πληγείσες περιοχές για να πάνε σε άλλες αν δεν βεβαιωθούμε ότι δεν νοσούν”, είπε χαρακτηριστικά.

Η επαρχία Γκραντ Κέιπ Τάουν, απ’ όπου δύο φορείς του ιού Έμπολα το έσκασαν την περασμένη εβδομάδα προς άγνωστη κατεύθυνση, ανήκει πλέον στις “επικίνδυνες ζώνες”, εξήγησε ο υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας 40χρονος που παρουσίαζε συμπτώματα του Έμπολα πέθανε στην Τζέντα – Κόσμος

Λιβερία: Ο φόβος για τον Έμπολα γιγαντώνεται! – Πετούν στο δρόμο τους νεκρούς τους για να μην μπουν σε καραντίνα! – Κόσμος

Διεθνής προβληματισμός για τον Έμπολα – Συνεδριάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Ελβετία – Κόσμος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ομάδα χάκερ που φέρεται να σχετίζεται με το Ισραήλ έκλεψε κρυπτονομίσματα αξίας 90 εκ. δολαρίων που χρησιμοποιεί το Ιράν
Η ομάδα που φέρεται να σχετίζεται με το Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα «δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα και τις εσωτερικές πληροφορίες της Nobitex από το εσωτερικό της δίκτυο» εντός 24 ωρών
Κυπτονομίσματα 1
Όταν οι ΗΠΑ ανέτρεψαν κυβέρνηση του Ιράν το 1953: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από ένα παρελθόν που πλέον μπορεί να μη φαντάζει τόσο μακρινό
Με την Μέση Ανατολή να φλέγεται, όλο και περισσότεροι επικαλούνται το πραξικόπημα του 1953 που υποστηρίχθηκε από τη CIA και ανέτρεψε τον Μοσαντέγκ ως απόδειξη ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες»
Ιράν 1953 1
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4
Τραμπ: «Μπορεί να επιτεθούμε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μπορεί και όχι – Καλή τύχη αγιατολάχ Χαμενεΐ»
«Ο Νετανιάχου είναι καλός άνθρωπος, τα πάει μια χαρά, του είπα να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει» πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
40