Κόσμος

Λιβερία: Ναυάγιο πλοίου που είχε κριθεί ακατάλληλο – Τουλάχιστον 15 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο σκάφους στ΄ανοιχτά των ακτών της Λιβερίας, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή αυτής της χώρας της Δυτικής Αφρικής.

To Niko Ivanka εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Σάββατο αργά το απόγευμα, και αμέσως άρχισαν οι επιχειρήσεις διάσωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μονρόβια.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Μονρόβια το Σάββατο το πρωί με προορισμό το Μπουκάναν, 100 χλμ νοτιοανατολικά, όταν άρχισε να παίρνει νερά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος της ναυτιλιακής αρχής της χώρας, Γιουτζίν Λεν Ναγκμπέ.

Έντεκα άνθρωποι διασώθηκαν, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το δηλωτικό του πλοίου, 18 άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό, εννέα μέλη του πληρώματος και εννέα επιβάτες.

Ο Γιουτζίν Λεν Ναγκμπέ διευκρίνισε ότι το εν λόγω πλοίο δεν είχε άδεια να μεταφέρει επιβάτες. Ήδη είχε επιβληθεί σε αυτό απαγόρευση απόπλου γιατί είχε κριθεί ακατάλληλο να ταξιδέψει.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα