Κόσμος

Λονδίνο: Η πρώτη επίθεση κατά μουσουλμάνων

Είναι η πρώτη επίθεση με στόχο το μουσουλμανικό στοιχείο στο Λονδίνο. Ο 48χρονος που συνελήφθη και ο συνεργός του (τουλάχιστον ένας σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες), οδήγησαν το βαν σε μια περιοχή όπου γνώριζαν ότι όσοι είναι παρόντες εκείνη την ώρα είναι πιστοί που μόλις έχουν βγει από το τέμενος στο πάρκο Φίνσμπερι.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι το βαν έπεσε πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι είχαν σπεύσει να βοηθήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος είχε καταρρεύσει, πιθανότατα από τη νηστεία του ραμαζανιού, μπροστά σε μια στάση λεωφορείου, δίπλα στο τέμενος.

Μένει να αποδειχθεί ποιος είναι ο δράστης, αλλά και τα κίνητρά του, ωστόσο πρόκειται για το πρώτο “χτύπημα” στη Βρετανική Πρωτεύουσα το οποίο βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο μουσουλμάνους στο θρήσκευμα πολίτες.

Στην περίπτωση του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους είναι γνωστό πως οι ακραίοι ισλαμιστές στοχοποιούν τόσο τους Σιίτες όσο όμως και τους μουσουλμάνους ανεξαρτήτως δόγματος οι οποίοι ενστερνίζονται τον δυτικό τρόπο ζωής.
Από τη Βρετανική Αστυνομία δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό σε σχέση με την ταυτότητα του δράστη. Μάλιστα οι μουσουλμάνοι δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι δεν χαρακτηρίστηκε από την αρχή τρομοκρατική η επίθεση.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο υπογραμμίζεται από κάποιες πηγές ότι ο 48χρονος είναι “καυκάσιος” και πως φώναξε “θέλω να σκοτώσω μουσουλμάνους” γεγονός που οδηγεί σε επίθεση μίσους πιθανότατα από ακροδεξιά στοιχεία σε αντίποινα των επιθέσεων των ισλαμιστών στη Βρετανία.

Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για την αρχή ενός νέου κύκλου αίματος όπου στοχοποιούνται συλλήβδην οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Βρετανίας. Σε κάθε περίπτωση η Βρετανική Αστυνομία είναι πολύ επιφυλακτική.

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 1
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση