Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Λονδίνο: Πυροβολισμοί σε κηδεία

Λονδίνο: Πυροβολισμοί σε κηδεία
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τρεις γυναίκες και ένα επτάχρονο κορίτσι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κηδεία στο βόρειο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία και μεταδίδει η DailyMail.

Άγνωστοι δράστες πέρασαν έξω από την εκκλησία St. Aloysius στην οδό Phoenix στο βόρειο Λονδίνο και άνοιξαν πυρ κατά των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε αυτή για μια κηδεία, γύρω στις 2 το μεσημέρι (ώρα Βρετανίας). Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 4 άτομα, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η DailyMail. 

Ειδικότερα, 3 γυναίκες – ηλικίας 48, 54 και 41 ετών – μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Λονδίνου με τραύματα από τους πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να απειλείται η ζωή τους, αν και η αστυνομία εκτιμά ότι το τραύμα της 48χρονης ενδέχεται «να αλλάξει τη ζωή της», δηλαδή πιθανότατα κρίνεται πιο σοβαρό, ίσως και πολύ επικίνδυνο.

Όσον αφορά το 7χρονο κορίτσι, η DailyMail μεταδίδει πως και αυτό μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο, όμως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.

Ήταν διπλή κηδεία μάνας και κόρης

Τα θύματα είχαν πάει στην εκκλησία για τη διπλή κηδεία μιας 50χρονης μητέρας και της 20χρονης κόρης της, που πέθαναν με έναν μήνα διαφορά τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν βγει από την εκκλησία για να δουν λευκά περιστέρια να πετούν στον ουρανό, όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο πέρασε και ένας δράστης άνοιξε πυρ κατά του πλήθους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αυτόπτων μαρτύρων.

«Χάος. Ήταν τρομερό», σχολιάζει για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Κανείς δεν ήξερε αν έσκασε βόμβα ή αν πέρασε κάποιος ένοπλος. Τρέχαμε πανικόβλητοι για να κρυφτούμε», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο τοπικό μέσο MyLondon.

Μια γυναίκα ρώτησε στο Twitter «αν γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στο Euston», την περιοχή του Λονδίνου που συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, καθώς εκεί βρίσκονται «6 ασθενοφόρα και 12 περιπολικά ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και ένα με διασώστες επιτηρούν την περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί».

Η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας:

 

Η περιοχή και οι γύρω δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις