Κόσμος

Λουκασένκο: Εντολή για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έδωσε σήμερα εντολή στην αστυνομία να καταστείλει τις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, σε μια ένδειξη κλιμάκωσης έπειτα από μιάμιση εβδομάδα μαζικών διαδηλώσεων κατά της διακυβέρνησής του.

«Δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες ταραχές οποιουδήποτε είδους στο Μινσκ», δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Beta. «Ο κόσμος έχει κουραστεί. Ο κόσμος απαιτεί ειρήνη και ησυχία».

Ο Λουκασένκο έδωσε εντολή για αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα προκειμένου να αποφευχθεί μια συρροή «μαχητών και όπλων». Οι εργαζόμενοι σε κρατικά ΜΜΕ που παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές πολιτικές, δεν πρέπει να επαναπροσληφθούν, είπε.

Η εντολή Λουκασένο δόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Λευκορωσία και σύντομα θα επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην εκλογική νοθεία και την καταστολή των διαδηλώσεων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Η ΕΕ θα επιβάλει σύντομα κυρώσεις σε έναν σημαντικό αριθμό προσώπων που ευθύνονται για τη βία, την καταστολή και την εκλογική νοθεία», είπε χαρακτηριστικά ο Μισέλ, μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου των ηγετών της ΕΕ προκειμένου να συζητηθεί η αντίδραση της Ένωσης στις εκλογές της 9ης Αυγούστου στη Λευκορωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή γραμμή Τραμπ για Ιράν: Τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα ή στρατιωτική επέμβαση – Τα σενάρια που εξετάζει
Ο Τραμπ φέρεται να διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης εντός του έτους, ακόμη και με στόχο την ανατροπή του ανώτατου ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Ντόναλντ Τραμπ 5
Μαγευτικές εικόνες από τη χιονισμένη Νέα Υόρκη - Στα 50 εκατοστά το χιόνι και απαγόρευση κυκλοφορίας
«Η πόλη δεν έχει βιώσει κακοκαιρία τέτοιου μεγέθους εδώ και δέκα χρόνια» σημείωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Tο φαινόμενο δεν έχει κορυφωθεί ακόμα
Χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη 6
Πώς οι Αρχές του Μεξικού έφτασαν στον βαρόνο ναρκωτικών «Ελ Μέντσο»: Η επιχείρηση που σκόρπισε το χάος και η νέα μονάδα των ΗΠΑ
Ο θάνατός του πυροδότησε κύμα βίας, καθώς μέλη του καρτέλ πυρπόλησαν αυτοκίνητα και απέκλεισαν αυτοκινητοδρόμους σε πολλές μεξικανικές πολιτείες
Χάος στο Μεξικό 5
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 14