Κόσμος

Μακελειό στη Μόσχα: Έφτασαν τους 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση – Βίντεο από την ανάκριση συλληφθέντα

Ασύλληπτες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία στη Μόσχα, καθώς οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση έχουν φτάσει τους 143. Στο φως έρχεται βίντεο με έναν από τους συλληφθέντες. 

Ο απολογισμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση κοντά στη Μόσχα ανέρχεται πλέον σε 143, δήλωσε στο Telegram η Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, μια δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today, χωρίς να δίνει κάποια πηγή για την πληροφορία αυτή.

Την ίδια ώρα έρχεται στο φως βίντεο με έναν από τους συλληφθέντες του μακελειού στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του. Ο συλληφθέντας είναι δεμένος στο πάτωμα με Ρώσους αξιωματικούς να βρίσκονται γύρω του και να του πατάνε την πλάτη.  Ο ύποπτος φέρεται να είναι υπήκοος του Τατζικιστάν, ο οποίος προσπάθησε να κρυφθεί πίσω από ένα δέντρο. 

Ο άνδρας διακρίνεται να τρέμει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Αρχικά διακρίνεται να είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα με τα χέρια του πίσω στην πλάτη και το πηγούνι του να ακουμπάει στην μπότα ενός ανθρώπου που φοράει στολή παραλλαγής. Αργότερα, είναι γονατισμένος.

Ο ύποπτος στο βίντεο με την ανάκριση διακρίνεται να απαντάει στη ρωσική γλώσσα με βαριά προφορά σε μια σειρά ερωτήσεων. Λέει πως έφυγε από την Τουρκία την 4η Μαρτίου και είχε λάβει οδηγίες από αγνώστους μέσω του Telegram για να διαπράξει την επίθεση με αντάλλαγμα χρήματα. Διέπραξε την επίθεση «για τα χρήματα και συγκεκριμένα για 500.000 ρούβλια. Στο βίντεο ομολογεί πως συμμετείχε στην επίθεση στον συναυλιακό χώρο “Crocus”, με τρεμάμενη φωνή. 

Ένας άλλος άνδρας με πληγές και μώλωπες στο πρόσωπό του διακρίνεται να ανακρίνεται μέσω ενός διερμηνέα, ενώ κάθεται σε ένα παγκάκι δεμένος χειροπόδαρα.

Η Ρωσία δεν έχει παρουσιάσει ακόμη αποδείξεις για οποιαδήποτε ουκρανική σχέση με την επίθεση.

 

28 πτώματα βρέθηκαν σε τουαλέτα

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 143 από την επίθεση με αυτόματα τα πυροβόλα όπλα εναντίον θεατών στο Crocus City Hall κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ορισμένοι πέθαναν από τραύματα από σφαίρες και άλλοι σε μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στο συγκρότημα. Υπάρχουν αναφορές ότι οι ένοπλοι έβαλαν τη φωτιά χρησιμοποιώντας πετρέλαιο από δοχεία που μετάφεραν σε σακίδια πλάτης.

Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος. Το Baza, ένα ενημερωτικό μέσο με επαφές στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και επιβολής του νόμου, μετέδωσε πως 28 πτώματα εντοπίστηκαν σε μια τουαλέτα και 14 σε σκάλες. «Πολλές μητέρες βρέθηκαν να έχουν αγκαλιάσει τα παιδιά τους», μεταδόθηκε.

Το Κρεμλίνο είπε ότι ο επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ ανέφερε στον πρόεδρο Πούτιν ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται «τέσσερις τρομοκράτες» και ότι η υπηρεσία του εργάζεται για να ταυτοποιήσει τους συνεργούς τους.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος βουλευτής Αλεξάντερ Κίνσταϊν δήλωσε πως οι δράστες διέφυγαν με ένα όχημα μάρκας Renault, το οποίο εντόπισε η αστυνομία στην περιοχή του Μπριάνσκ, σε απόσταση περίπου 340 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μόσχας χθες το βράδυ, με τους οδηγούς να αψηφούν τις οδηγίες να σταματήσουν.

Είπε πως δύο άτομα συνελήφθησαν έπειτα από μια καταδίωξη και άλλοι δύο διέφυγαν στο δάσος. Από τον απολογισμό του Κρεμλίνου, φαίνεται πως και αυτοί οι δύο συνελήφθησαν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον Κίνσταϊν ένα περίστροφο, ένα περιοδικό για ένα πυροβόλο όπλο και διαβατήρια από το Τατζικιστάν βρέθηκαν στο όχημα.

Οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στα συντρίμμια της αίθουσας συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα, που βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης την οποία ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, θα πάρουν αρκετές ημέρες, ανέφερε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας.

«Οι διασώστες εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στον χώρο (…) Άλλα 20 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν περαιτέρω, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Αντρέι Βορόμπιοφ, λίγο αφότου ο απολογισμός ανήλθε σε 115 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, η Ερευνητική Επιτροπή έκανε σήμερα γνωστό πως οι δράστες της επίθεσης εναντίον της αίθουσας συναυλιών χρησιμοποίησαν «αυτόματα πυροβόλα όπλα» και έβαλαν φωτιά στο κτίριο με τη βοήθεια ενός «εύφλεκτου υγρού».

«Έχει καθοριστεί πως οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα εύφλεκτο υγρό για να βάλουν φωτιά στην αίθουσα συναυλιών όπου βρίσκονταν θεατές», μεταξύ των οποίων υπάρχουν τραυματίες, ανέφερε οι ερευνητές στο Telegram, προσθέτοντας πως κατέσχεσαν «αυτόματα όπλα» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον θα βρεθούν οι δύο ηγέτες
Στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον κοντά στο Άνκορατζ θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
CBS: Αναφορές για αναζήτηση τοποθεσίας για τριμερή σύνοδο Τραμπ – Πούτιν – Ζελένσκι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ήδη πιθανούς χώρους για μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανία: Ο υπουργός Εξωτερικών κινδυνεύει με πρόστιμο επειδή ψάρεψε χωρίς άδεια μαζί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Ο Ντέιβιντ Λάμι παραδέχθηκε «διοικητική παράλειψη» μετά από ψάρεμα με τον Τζέι Ντι Βανς – ενδέχεται να του επιβληθεί πρόστιμο 2.500 λιρών
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς ψαρεύει με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμ