Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μάνφρεντ Βέμπερ: Θέλω να είμαι υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν

Μάνφρεντ Βέμπερ: Θέλω να είμαι υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ - Φωτογραφία Reuters

Την επιθυμία του να είναι υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές (τον Μάιο του ’19) εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Θεωρεί ότι η υποψηφιότητά του θα είναι μια νέα αρχή για την Ευρώπη.

Με tweets στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προερχόμενος από το κόμμα των γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, ο Μάνφρεντ Βέμπερ ανακοίνωσε και επίσημα ότι θέλει να είναι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου που θα “κατεβάσει” το ΕΛΚ στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Η Ευρώπη είναι σε ένα σημείο καμπής. Οι ευρωεκλογές του 2019 θα αποφασίσουν το μέλλον της Ε.Ε. Το σήμερα αφορά την αυτοεπιβεβαίωση της Ευρώπης και την υπεράσπιση των αξιών μας γιατί υπάρχουν προκλήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αφορά στην επιβίωση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας», ήταν το πρώτο μήνυμα του Βέμπερ.

Που έκρινε στη συνέχεια πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως είμαστε τώρα στην Ε.Ε. Θα βοηθήσω να “επιστρέψει” η Ευρώπη στους πολίτες και να αποκαταστήσουμε το δεσμό ανάμεσα στους πολίτες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλω να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στην Ε.Ε.

Θέλω να είμαι ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2019 και να γίνω ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα αρχή και περισσότερη δημοκρατία», κατέληξε.

Ο Βέμπερ, φαίνεται πεπεισμένος ότι θα έχει την υποστήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Όμως θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, ακόμη και από άλλους συντηρητικούς, καθώς και αντίσταση από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ με την Άνγκελα Μέρκελ – Φωτογραφία αρχείου Reuters

Οι ευρωεκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με υπόβαθρο το Brexit, την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς και πιο ηχηρές εθνκιστικές διαμαρτυρίες εναντίον των Βρυξελλών σε άλλες χώρες, θα καθορίσουν την πολιτική σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις