Κόσμος

Μαντλίν ΜακΚαν: Με αστυνομική προστασία οι γονείς της στην αγρυπνία για τα 18 χρόνια από την εξαφάνισή της

Τα δύο περιστατικά καταδίωξης

Δεκαοχτώ χρόνια συμπλρώνονται το Σάββατο 3 Μαΐου από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της στην Πορτογαλία το 2007 σε μια υπόθεση παραμένει μυστήριο.

Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚαν Κέιτ και ο Τζέρι αναμένεται να παραστούν σε μία αγρυπνία στο Ρόθλεϊ για τα 18 χρόνια από την εξαφάνισή της, αλλά για πρώτη φορά – μετά από οκτώ χρόνια – θα υπάρχει παρουσία αστυνομίας λόγω πρόσφατων περιστατικών παρενόχλησης.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν επιστρατευτεί για να προστατεύσουν τους γονείς της Μαντλίν ΜακΚαν κατά τη διάρκεια αγρυπνίας το Σάββατο. Το μέτρο λαμβάνεται μετά από παρενοχλήσεις από δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μια ισχυρίζεται ότι είναι η Μαντλίν. Πρόκειται για την Πολωνή Τζούλια Βάντελ, η οποία επιμένει να λέει ότι είναι η αγνοούμενη Μαντλίν. Η 60χρονη Σπραγκ από το Κάρντιφ κατηγορείται για stalking του ζευγαριού.

Ο τοπικός εφημέριος, Σάιμον Πέιν, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει αστυνομική παρουσία στην αγρυπνία – για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια.

Η τελευταία φορά που παραβρέθηκαν αστυνομικοί ήταν το 2017, όταν μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε για την επέτειο των δέκα ετών από την εξαφάνιση της Μαντλίν. Ο ίδιος Πέιν δήλωσε:

«Τα δεκαοκτώ χρόνια είναι ένα σημαντικό ορόσημο. Ο κόσμος εξακολουθεί να θέλει να έρθει, να θυμηθεί τη Μαντλίν και να προσευχηθεί για την οικογένειά της. Ελπίζω να είναι μια ειρηνική εκδήλωση, χωρίς διαταραχές.

Μου είπαν πως θα υπάρχει αστυνομική παρουσία, για την Κέιτ και τον Τζέρι, που ελπίζουν να παραστούν. Δεν γνωρίζω πόσοι αστυνομικοί θα είναι παρόντες».

Ο θείος της Κέιτ, Μπράιαν Κένεντι, που ζει στο Ρόθλεϊ, είπε ότι η αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο πολεμικό μνημείο του χωριού.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα της οικογένειάς της στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, ενώ έκαναν διακοπές με φίλους τον Μάιο του 2007.

Πηγή φωτογραφιών:  Reuters
Πηγή φωτογραφιών: Reuters/ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρίκνερ ονομάστηκε βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της το 2020.
Η αστυνομία βρήκε παιδικά ρούχα και φωτογραφίες παιδιών με παρόμοια χαρακτηριστικά με της Μαντλίν, κρυμμένα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που του ανήκε.

Ανακάλυψαν επίσης μια συσκευή GPS που έδειχνε ότι είχε βρεθεί κοντά σε μια απομονωμένη δεξαμενή νερού στο Αλγκάρβε – σημείο που αργότερα ερευνήθηκε από δύτες.

Ο Μπρίκνερ πλησιάζει στο τέλος της επταετούς ποινής του για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Πράια ντα Λουζ.

Αναμένεται να αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση της Μαντλίν.

Πληροφορίες από Mirror

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια
Δραματικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι στις Φιλιππίνες - Πάνω από 90 οι νεκροί, φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σπάνιας σφοδρότητας και βιβλικές καταστροφές - 35 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε παραλιακό χωριό που θάφτηκε κάτω από τα νερά και τις λάσπες
Φιλιππίνες