Κόσμος

Μάρκο Ρούμπιο σε Αντρίι Σιμπίχα: «Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν»

Η επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον Ουκρανό ομόλογό του για την πολυπόθητη ειρήνη

Ξεκάθαρο μήνυμα πως προτεραιότητα του Ντόναλντ Τραμπ είναι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, στον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξής που είχαν Μάρκο Ρούμπιο και Αντρίι Σιμπίχα, ο Αμερικανός ξεκαθάρισε πως ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν.

«Ο υπουργός υπογράμμισε πως ο πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν και έδωσε έμφαση στο ότι όλες οι πλευρές πρέπει να λάβουν μέρη για να εξασφαλιστεί βιώσιμη ειρήνη», αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Αντρίι Σιμπίχα, με ανάρτηση στο X, ανακοίνωσε πως οι δυο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στη Σαουδική Αραβία αλλά και τους τρόπους που μπορούν να συνεργαστούν ώστε να επιτευχθεί η ειρήνη.

«Είχα μια εποικοδομητική συνδιάλεξή με τον Μάρκο Ρούμπιο. Συζητήσαμε την επικείμενη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία. Η Ουκρανία θέλει να τελειώσει ο πόλεμος και η ηγεσία των ΗΠΑ είναι απαραίτητη για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης. Συζητήσαμε επίσης τρόπους προώθησης της διμερούς μας συνεργασίας», έγραψε στο Χ ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα