Κόσμος

Με δικό του PCR στη συνάντηση με τον Πούτιν ο Όλαφ Σολτς

Η εικόνα του Εμανουέλ Μακρόν στη μια άκρη ενός τεράστιου τραπεζιού και του Βλαντιμίρ Πούτιν από την άλλη, προκάλεσε αίσθηση πριν από μερικές μέρες. Αλλά μάλλον πρόκειται να επαναληφθεί, με τον Όλαφ Σόλτς αυτή τη φορά «απέναντι» από τον Ρώσο πρόεδρο.

Η εικόνα αυτή των προέδρων της Ρωσίας και της Γαλλίας να κάθονται σε ένα τραπέζι που έγινε… viral και πολλοί το παρομοίασαν ακόμη και με παγοδρόμιο, έκανε το γύρο του κόσμου. Εξηγήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να υποβληθεί σε PCR της ρωσικής προεδρίας για να μη δώσει το DNA του. Το ίδιο φαίνεται ότι θα κάνει και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς που συναντάται επίσης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με την άφιξη του καγκελάριου της Γερμανίας στη Μόσχα, γιατρός από τη γερμανική πρεσβεία του έκανε τεστ κορονοϊού, αποκάλυψε γερμανική κυβερνητική πηγή, ενόψει της συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Σολτς βρίσκεται σήμερα (15.02.2022) στη Μόσχα σε μια αποστολή με υψηλό διακύβευμα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ο πόλεμος, με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη να προειδοποιεί για εκτεταμένες κυρώσεις στην περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.

Το τεστ PCR θα διενεργήθηκε στο αεροσκάφος, ενώ αυτό είχε ήδη προσγειωθεί στη Μόσχα και η καγκελαρία έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να αποστείλει κάποιον αξιωματούχο για να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε την περασμένη εβδομάδα αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ για την COVID-19 όταν έφθασε για τη συνάντησή του με τον Πούτιν, προκειμένου η Ρωσία να μην αποκτήσει πρόσβαση στο DNA του Μακρόν, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου και αργότερα επιβεβαίωσε και η Μόσχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρουμανία: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία βάζει στο «μικροσκόπιο» απάτης με δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού εν μέσω Covid-19
Οι αξιωματούχοι φέρονται να ζήτησαν και να πήραν χρήματα ως «μίζες», που έφταναν περίπου το 5% της συνολικής αξίας της σύμβασης
Covid test 6
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά το «κεφάλι» του Τζίμι Κίμελ από το ABC μετά το σχόλιο για τη Μελάνια Τραμπ ότι «λάμπει σαν μέλλουσα χήρα»
«Ο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος δεν είναι καθόλου αστείος όπως αποδεικνύουν οι άθλιες τηλεθεάσεις του, έκανε μια δήλωση στην εκπομπή του που είναι πραγματικά σοκαριστική» αναφέρει μεταξύ άλλων
Ντόναλντ και Μελάνισ Τραμπ 8