Κόσμος

Με κορονοϊό ένας γορίλας και δυο λιοντάρια – Τι συμπτώματα έχουν

Ένας γορίλας και δύο λιοντάρια βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στον ζωολογικό κήπο της Πράγας, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω των μέτρων του lockdown στην Τσεχία.

«Τα λιοντάρια Ζαμβάν και Σούσι και ο αρσενικός γορίλλας Ρίτσαρντ διαγνώσθηκαν θετικοί σήμερα. Τα συμπτώματά τους είναι ήπια μέχρι στιγμής. Τα λιοντάρια έχουν κρυολόγημα και βήχα. Ο Ρίτσαρντ είναι κουρασμένος και έχει χάσει την όρεξή του», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Μίροσλαβ Μπόμπεκ στον λογαριασμό του στο Facebook.

Τα ζώα πιθανότατα μολύνθηκαν από το προσωπικό και άλλα ζώα θα εξεταστούν, πρόσθεσε ο Μπόμπεκ. Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας βρίσκεται σε επαφή με άλλους ζωολογικούς κήπους που έχουν καταγράψει κρούσματα της Covid-19.

Τον Ιανουάριο, γορίλες στο Σαφάρι Παρκ του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο αρρώστησαν αφού μολύνθηκαν με την νόσο.

Η Τσεχία αντιμετωπίζει μια νέα έξαρση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη αναπαραγωγής του ιού σε όλη την Ευρώπη κατά κεφαλήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Πούτιν μπορεί να μην είναι ποτέ έτοιμος να συναντήσει τον Ζελένσκι – Ανάλυση του CNN
«Ο Πούτιν έχει ήδη πάρει αυτό που ήθελε, μια διμερή συνάντηση με τον Τραμπ, έναν ηγέτη που θεωρεί ίσο του. Μια συνάντηση με τον Ζελένσκι θα ήταν, στα μάτια του, ασυμβίβαστη με την κοσμοθεωρία του» τονίζει σε ανάλυσή του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα 8