Κόσμος

Με μια ατάκα από το μακρινό 1936 ο Ολάντ παρακαλά τους απεργούς να… γυρίσουν στις δουλειές τους

Μια δήλωση του γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας από το μακρινό 1936 επιστράτευσε, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στην προσπάθειά του να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας με το νομοσχέδιο “Ελ Κομρί”.

Ο Γάλλος Πρόεδρος τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Voix du Nord, πως “πρέπει να γνωρίζει κανείς πότε να σταματά μια απεργία”. Η φράση ανήκει στον Μορίς Τόρεζ, ο οποίος τον Ιούνιο του 1936, όταν ανέβηκε στην εξουσία το Λαϊκό Μέτωπο, ένας συνασπισμός αριστερών κομμάτων μεταξύ των οποίων και το ΚΚΓ, δήλωσε ότι “θα πρέπει να ξέρουμε πότε να σταματάμε μια απεργία, αφού έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα”, όπως ήταν η εβδομάδα 40 ωρών εργασίας και η 15μερη άδεια μετ’ αποδοχών.

Για τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, “η κυβέρνηση έδειξε τη θέλησή της για διάλογο”, κυρίως με τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις οδικές μεταφορές, την πολιτική αεροπορία και τους σιδηροδρόμους.

Τέσσερις ημέρες πριν από τη σέντρα του Euro 2016, η γαλλική κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις εκκλήσεις της για να σταματήσουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη χώρα εδώ και τρεις μήνες. Οι εργατικές κινητοποιήσεις “προκαλούν δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες μας και δίνουν μια εικόνα της Γαλλίας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ενώ η Γαλλία είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός του κόσμου”, συνέχισε ο πρόεδρος Ολάντ, ζητώντας από όλους “να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

“Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος αυτού του σημαντικού γεγονότος, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να επωφεληθούμε με τον καλύτερο τρόπο για την οικονομία μας. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω μας”, επέμεινε, αναφερόμενος στο Euro που ξεκινά την Παρασκευή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Το πανεπιστήμιο μας έστειλε οδηγίες για καταφύγια, όλα είναι προληπτικά προς το παρόν» λέει Έλληνας φοιτητής στη Λευκωσία
«Η ενημέρωση ήταν καθαρά προληπτική και μας τόνισαν να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να απομακρυνόμαστε από τζάμια σε περίπτωση που ηχήσει σειρήνα»
Ο Έλληνας φοιτητής Ιατρικής Νίκος Ανδρουλάκης στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου
Nicole Amor: Η Αμερικανίδα στρατιώτης σκοτώθηκε στο Κουβέιτ από ιρανικό drone λίγες μέρες πριν επιστρέψει στην οικογένειά της
Ήταν μία από τους 4 Αμερικανούς νεκρούς στρατιώτες που ταυτοποιήθηκαν - Τα ονόματα των άλλων δύο στρατιωτών δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί από το Πεντάγωνο
Η Nicole Amor