Κόσμος

Με το χαμόγελο στα… χείλη ο Μπερλουσκόνι στις Βρυξέλλες – Συμφωνία με τη Λέγκα

Επιστολή που θα περιέχει τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί, τα σημεία συναίνεσης και τις μελλοντικές προθέσεις του κομίζει σε Μέρκελ και Σαρκοζί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μπορεί ο «καβαλιέρε» να μην πέρασε τις αλλαγές που ήθελε για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αλλά τουλάχιστον πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών με τη συναίνεση της Λέγκας του Βορρά.

«Βρήκαμε ένα δρόμο, τώρα όμως πρέπει να δούμε τι θα πει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκας, Ουμπέρτο Μπόσι μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό επί των αλλαγών που ζήτησαν οι Βρυξέλλες για να δοθεί ώθηση στην ιταλική οικονομία που απειλείται από την κρίση.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς αναλυτές, πρόκειται πιθανώς για ένα είδος συμβιβασμού που δε θίγει όμως το σύνολο της μεταρρύθμισης των συντάξεων. «Είμαστε ακόμη απαισιόδοξοι, διότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινδυνεύει σε ότι αφορά τις συντάξεις», πρόσθεσε ο Μπόσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι τη στιγμή που θα μπει στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες ο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ είναι πλέον σαφές πως ο «καβαλιέρε» δεν πρόκειται να πάει στην ευρωπαϊκή σύνοδο με ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό διάταγμα για την ανάπτυξη. Απλά θα δώσει υποσχέσεις για το τι πρόκειται να κάνει. Μένει να φανεί αν θα πείσει τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού – Ο Σαρκοζί δε μπορεί να “νικήσει” τη Μέρκελ και ξεσπάει σε Κάμερον-Μπερλουσκόνι

Αδιέξοδο στην Ιταλία για τις μεταρρυθμίσεις – Λέγκα: «Δώσαμε…»

Φόβοι ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας – Πληροφορίες για είσοδό της στον Μηχανισμό Στήριξης

Πως ο Μπερλουσκόνι προκαλεί… αμηχανία σε Μέρκελ-Σαρκοζί (VIDEO)

Άρχισαν τα όργανα και για την Ιταλία – Αυστηρά μηνύματα προς Μπερλουσκόνι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1