Κόσμος

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου! Ασταμάτητη η “πύρινη λαίλαπα” στην Καλιφόρνια

Ακόμη ένας άνθρωπος, ο έβδομος, έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πυρκαγιάς Καρ που εξακολουθεί να μαίνεται στην Καλιφόρνια και είναι η έκτη πιο φονική στην Ιστορία της αμερικανικής αυτής πολιτείας.

Την ανακοίνωση για την αύξηση των νεκρών από τις φωτιές στην Καλιφόρνια έκαναν την Κυριακή, 05.08.2018, οι αμερικανικές Αρχές. Ο Χάιρους Αγιέτα, ένας εναερίτης της εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος PG&E, έχασε τη ζωή του σε μια απομονωμένη περιοχή της κομητείας Σάστα στη βόρεια Καλιφόρνια, όπου ομάδες εργάζονταν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η πυρκαγιά Καρ πλέον μαίνεται 322 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο και εξακολουθεί να εξαπλώνεται, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Δεν μπορούν να ανακόψουν την φωτιά στην Καλιφόρνια!

Παρά τους περισσότερους από 4.200 πυροσβέστες που έχουν αναπτυχθεί για την κατάσβεσή της έχει τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό μόλις 41%.

Συνολικά η πυρκαγιά Καρ έχει κατακάψει 625.340 στρέμματα από τις 23 Ιουλίου οπότε ξέσπασε μετά «τη μηχανική βλάβη ενός οχήματος», το οποίο προκάλεσε σπίθες σε ένα ξηρό περιβάλλον.

california fire

Από τις φλόγες έχουν καταστραφεί περισσότερα από 1.600 κτίρια, από τα οποία τα χίλια ήταν σπίτια.

Η Καλιφόρνια είναι αντιμέτωπη και με άλλες πυρκαγιές με σοβαρότερη αυτή στο δυτικό τμήμα της πολιτείας, την Μεντοσίνο Κόμπλεξ, μια πυρκαγιά που αποτελείται από δύο εστίες: τη Ρίβερ Φάιερ και την Ραντς Φάιερ. Η πυρκαγιά αυτή έχει κατακάψει ήδη 2.540.000 στρέμματα γης και είναι πλέον η πέμπτη μεγαλύτερη στην Ιστορία της Καλιφόρνιας.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες, αν και κάποιοι έλαβαν άδεια να επιστρέψουν.

california fire

Η Καρ και η Μεντοσίνο Κόμπλεξ είναι μόλις δύο από τις συνολικά 17 μεγάλες, δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια, γεγονός που ανάγκασε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει χθες Κυριακή την πολιτεία σε κατάσταση «μεγάλης καταστροφής» και να ζητήσει να διατεθούν ομοσπονδιακά χρήματα για να τη βοηθήσουν να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική