Κόσμος

Μεγάλος σεισμός 7,2 Ρίχτερ στον Ειρηνικό

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για ανθρώπινες απώλειες από τον μεγάλο σεισμό.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού ακύρωσε την προειδοποίηση που είχε εκδόσει νωρίτερα για πιθανό τσουνάμι στο Βανουάτου, τα Νησιά Σολομόντος και τη Νέα Καληδονία εξαιτίας του σεισμού που σημειώθηκε στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) η δόνηση ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και όχι 7,4 όπως είχε αναφερθεί αρχικά. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 244 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Σάντο, στο Βανουάτου. Η αστυνομία και η πυροσβεστική του νησιωτικού κράτους ανέφερε ότι ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα, Πορτ Βίλα, που απέχει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο: «Κίνα και Ρωσία απέναντι στην ηγεμονική καταδίωξη της Δύσης»
Ο Κινέζος πρόεδρος, που θα παραστεί στους εορτασμούς για την 80η επέτειο από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αναμένεται να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με τη Μόσχα
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο 1