Κόσμος

Μεγάλος σεισμός συντάραξε την Καλιφόρνια

Από έναν τεράστιο σεισμό χτυπήθηκε η Καλιφόρνια. Το μέγεθός του ήταν 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός προκάλεσε και αρκετές πυρκαγιές, ενώ υπάρχουν υλικές ζημιές.

Πολύ ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το επικεντρό του εντοπίζεται στη νότια Καλιφόρνια.

O σεισμός καταγράφηκε σε περιοχή 202 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναθεώρησε την αρχική εκτίμησή του για το μέγεθος της σεισμικής δόνησης: θεωρεί πλέον ότι ανερχόταν σε 6,9 βαθμούς.

Υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές σε κτίρια και καταγράφηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια, πιο συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα της Κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της Κομητείας αυτής μέσω Twitter.

kalifiornia

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική. Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σεισμός προκάλεσε και αρκετές πυρκαγιές, ενώ στο Μπακερσφίλντ έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

seismos

seismos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευκαιρία ή μπλόφα οι 2 εβδομάδες του Τραμπ: Μπορεί η Ευρώπη να αποτρέψει τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου στο Ιράν;
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, μαζί με την Κάγια Κάλλας της Ε.Ε., θα συμμετάσχουν στις έκτακτες συνομιλίες με εκπροσώπους του Ιράν στη Γενεύη
Καπνός υψώνεται μετά από πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ
Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ: 7χρονη από την Ουκρανία που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ για θεραπεία από τη λευχαιμία σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο
Το κορίτσι είχε μεταβεί στο Ισραήλ το 2022 μαζί με την μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέλφια της σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση στο Μπατ Γιαμ
Η 7χρονη Νάστια που είχε μεταβεί από την Ουκρανία στο Ισραήλ για θεραπεία από τη λευχαιμία και σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο 1