Κόσμος

Μείωση των ανέργων στη Γερμανία

Κατά 15.000 μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων το Δεκέμβριο στη Γερμανία.

Η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο, σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης της χώρας, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η εγχώρια κατανάλωση μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 15.000 σε 2,965 εκατομμύρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση την τελευταία διετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ενώ από τη δημοσκόπηση του Ρόιτερς δεν αναμενόταν κάποια μεταβολή. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε σταθερό στο 6,9%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί μετά την επανένωση της Γερμανίας πριν από περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Απασχόλησης Φρανκ Γιούργκεν Βάιζε εξέφρασε αισιοδοξία για το νέο έτος. «Οι οικονομικές προσδοκίες είναι καλές», δήλωσε σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι οι πρώτοι δείκτες υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας θα είναι σταθερή τους επόμενους λίγους μήνες.

Για το σύνολο του 2013, η ανεργία υποχώρησε κατά ένα δέκατο (0,1) της ποσοστιαίας μονάδας στο 6,9%, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης.

Διαβάστε

Βρούτσης: Ρεκόρ δεκαετίας σε νέες θέσεις εργασίας το 2013

Σαμαράς: “Στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας” – “Ντροπή η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής”

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας

Η Ισπανία επιστρέφει στην ανάπτυξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας
«Έβλεπα ανθρώπους λιωμένους και έψαχνα την Αλίκη» λέει στο newsit.gr o κολλητός φίλος της 15χρονης: Η τελευταία φωτογραφία πριν την τραγωδία
«Όταν γύρισα πίσω στον χώρο, αυτό που αντίκρισα έμοιαζε με κόλαση. Παντού φωτιές, καπνός και άνθρωποι να ουρλιάζουν. Είδα πρόσωπα να καίγονται, εικόνες που δεν θα ξεχάσω ποτέ» - Νέα βίντεο από το χάος
Φωτιά στην Ελβετία
15