Κόσμος

Μεξικό: 11 μήνες προσπάθειας εντοπισμού των παιδευμένων σε ορυχείο άνθρακα – Χάνονται οι ελπίδες

Για 11 μήνες θα προσπαθήσουν οι αρχές στο Μεξικό να εντοπίσουν τους δέκα εργαζομένους που παγιδεύτηκαν σε ορυχείο άνθρακα, στην πολιτεία Κοαουίλα τον Αύγουστο. Δείχνοντας έμμεσα πως έχει χαθεί κάθε ελπίδα πως οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να ανασυρθούν ζωντανοί. 

Το πέρασμα της επιχείρησης στη φάση της ανάκτησης των πτωμάτων ανακοινώθηκε έναν μήνα και πλέον μετά την κατάρρευση και την πλημμύρα σε στοές του ορυχείου Ελ Πιναμπέτε. Μετά την καταστροφή, σωστικά συνεργεία κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειες 24 ώρες το 24ωρο να αντλήσουν τα νερά από τις στοές ώστε να μπορέσουν μπουν και να σώσουν τους παγιδευμένους εργαζόμενους. Μάταια.

«Λάβαμε σαφή ανάθεση από τον πρόεδρο να αρχίσουμε αμέσως τη μέθοδο του υπαίθριου ορυχείου για να εντοπίσουμε και να ανασύρουμε τα πτώματα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο Μανουέλ Μπάρτλετ.

Την Κυριακή η γενική εισαγγελία του Μεξικού ανέφερε πως εκδόθηκαν, έπειτα από αίτημά της, εντάλματα σύλληψης τριών προσώπων που κατηγορούνται ότι «επέτρεψαν παράνομες δραστηριότητες» στο ορυχείο Ελ Πιναμπέτε.

Η πολιτεία Κοαουίλα, όπου γίνεται η περισσότερη εξόρυξη άνθρακα στο Μεξικό, έχει ζήσει σειρά φονικών δυστυχημάτων σε ορυχεία στην πορεία των ετών. Το χειρότερο είχε καταγραφεί την 19η Φεβρουαρίου 2006, όταν 65 ανθρακωρύχοι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας έκρηξης αερίου, στην Πάστα δε Κόντσος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5
New York Times: Ο Χαμενεΐ προετοιμάζει το Ιράν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ – Οι οδηγίες, τα σχέδια διαδοχής και η εσωτερική καταστολή
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο και δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο. Αλλά αν μας τον επιβάλουν, θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο διάδοχος του Πεζεσκιάν για την προεδρία του Ιράν, Λαριτζάνι
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ