Κόσμος

Μεξικό: Η Volaris απέλυσε την πιλότο της που τράβηξε σε βίντεο την παραλίγο σύγκρουση αεροπλάνων

Η μεξικανική αεροπορική εταιρία Volaris απέλυσε την πιλότο που είχε καταγράψει σε βίντεο τον Μάιο την αποφυγή καταστροφής στο διεθνές αεροδρόμιο της μεξικανικής πρωτεύουσας. Η αιτία ήταν ότι χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο, ενώ δεν επιτρεπόταν.

Η πιλότος της αεροπορικής εταιρίας, η Λιμπερτάδ Σαλμερόν, έχει παραδεχθεί σε συνεντεύξεις που παραχώρησε ότι πράγματι παραβίασε τους κανονισμούς ασφαλείας στο πιλοτήριο, ζήτησε όμως από προϊστάμενό της την άδεια για να τραβήξει το βίντεο και ειδοποίησε τους συναδέλφους της που κινδύνευαν να συγκρουστούν σε διάδρομο του αεροδρομίου Μπενίτο Χουάρες ότι τροχοδρομούσε αεροσκάφος στο ταρμάκ όπου προσέγγιζε για να προσεδαφιστεί δεύτερο.

Το βίντεο κατέγραψε αεροσκάφος της Volaris να διακόπτει απότομα την κάθοδο για να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλο, της ίδιας εταιρείας.

Η Βολάρις «τερμάτισε τη σύμβαση εργασίας» με την Λιμπερτάδ Σαλμερόν επειδή δεν «εγγυήθηκε την τήρηση» των αυστηρών κανόνων ασφαλείας στο πιλοτήριο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της διοίκησής της.

Ο επίμαχος κανόνας ήταν αυτός του αποκλεισμού οποιουδήποτε περισπασμού από το πιλοτήριο (sterile cabin, στην αργκό του κλάδου). Οι πιλότοι επιτρέπεται να ασχολούνται μόνο με τα καθήκοντά τους στο έδαφος και κάτω από τα 10.000 πόδια, εξήγησε ο αναλυτής του τομέα των αερομεταφορών Χοσέ Σουάρες. Σκοπός είναι να αποκλειστεί η απόσπαση της προσοχής τους, εξήγησε.

Ωστόσο, ο Χοσέ Σουάρες συμπλήρωσε πως ο κανονισμός αυτός δεν είναι σπάνιο να παραβιάζεται και ότι η Λιμπερτάδ Σαλμερόν είχε ενεργοποιήσει τα φρένα των τροχών του αεροσκάφους, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος.

Η Βολάρις απλά «έψαχνε λόγο να δικαιολογήσει την απόλυση αυτής της πιλότου», ανέφερε ο Χοσέ Σουάρες. «Ναι, υπάρχει το ζήτημα των κανονισμών ασφαλείας στο πιλοτήριο, όμως το ερώτημα είναι, γι’ αυτό έχασε τη δουλειά της;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ κατηγόρησε το καθεστώς της Τεχεράνης για την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο στο νότιο Ιράν
Οι ιρανικές αρχές αποδίδουν την επίθεση στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις συνθήκες της τραγωδίας
Ντόναλντ Τραμπ
Χέγκσεθ: «Δεν μας ανησυχούν» οι πληροφορίες ότι η Ρωσία ενημερώνει το Ιράν για πιθανούς στόχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Πιτ Χέγκσεθ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η Ρωσία «δεν είναι παράγοντας» στον πόλεμο εναντίον του Ιράν
U.S. Secretary of Defense Pete Hegseth looks on ahead of a Medal of Honor ceremony at the White House in Washington, D.C., U.S., March 2, 2026. REUTERS/Jonathan Ernst
Ντουμπάι: Νεκρός οδηγός από θραύσματα ιρανικών πυραύλων που αναχαιτίστηκαν – Έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του και σε ουρανοξύστη
Την ίδια ώρα, κάτοικοι στο Ντουμπάι αλλά και στο Αμπού Ντάμπι έλαβαν προειδοποιήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα για εισερχόμενους πυραύλους
Καπνός σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι 7