Κόσμος

Μεξικό: Όλο και χειρότερη η κατάσταση και εκεί – 895 νεκροί από κορονοϊό την τελευταία μέρα

Το Μεξικό κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 895 νέους θανάτους από κορονοϊό και 6.258 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα,  με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή να φθάνει έτσι τους 32.014 και τα 268.008 κρούσματα.

Η χώρα κατατάσσεται πλέον πέμπτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ εκτίμησε στις αρχές αυτής της εβδομάδας ότι η πανδημία ενδέχεται να διαρκέσει ως τουλάχιστον τον προσεχή Απρίλιο, ενώ προειδοποίησε πως τα κρούσματα μόλυνσης ενδέχεται να αυξηθούν την περίοδο της εποχικής γρίπης, τον Οκτώβριο, και να συνεχίσουν να αυξάνονται τον χειμώνα.

click4more: Βραζιλία: Φέρετρα παντού! Ξανά πάνω από 1.200 νεκροί από κορονοϊό σε μια ημέρα

Ο Λόπες-Γκατέλ, ο οποίος τονίζει συχνά πως ο πραγματικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφουν οι αρχές επίσημα, τόνισε στο Radio Formula ότι η χώρα ενδέχεται να μην έχει τελειώσει με την πανδημία του κορονοϊού πριν από «τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς».

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον εκτιμούν πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στο Μεξικό ενδέχεται να έχουν ξεπεράσει τους 88.000 ως τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1