Κόσμος

Μεξικό: Πάνω από 2.100 νεκροί από κορονοϊό σε ένα 24ωρο

Έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς ημερήσιων θανάτων από κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας ανακοίνωσε το Σάββατο το Μεξικό.

Το Μεξικό ανακοίνωσε 2.192 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 209.212.

Δεν ήταν σαφές αν ο χθεσινός απολογισμός, ο οποίος υπερβαίνει κατά πολύ εκείνους των τελευταίων ημερών, οφείλεται στις αλλαγές που προέβη η κυβέρνηση στον τρόπο συλλογής δεδομένων, όπως συνέβη τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση ανέφερε 2.789 θανάτους σε ένα 24ωρο.

Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα Κυριακή. Το τελευταίο 24ωρο επίσης καταγράφηκαν 6.356 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας το σύνολο σε 2.278.420 μολύνσεις.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός στον κόσμο είναι όμως αναμφίβολα υποτιμημένος. Την 28η Μαρτίου, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα νεότερα στοιχεία όσον αφορά την πλεονάζουσα θνητότητα στη χώρα, κατά τα οποία οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι απ’ ό,τι ανακοινώνεται επίσημα, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα έχουν ήδη ξεπεράσει τους 300.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 29