Κόσμος

Μέρκελ: Αποφασιστικό “τεστ” για την Ευρώπη η μεταναστευτική πολιτική

Την εκτίμηση ότι η μεταναστευτική πολιτική αποτελεί ένα «αποφασιστικής σημασίας τεστ» για το μέλλον της Ευρώπης εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Για εμένα, το ζήτημα του να γνωρίζουμε πώς θα προσεγγίσουμε το θέμα της μετανάστευσης συνιστά ενός είδους αποφασιστικής σημασίας τεστ για το μέλλον και τη συνοχή της Ευρώπης» επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Επιπλέον, όπως τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, η Ευρώπη χρειάζεται μια ενιαία προσέγγιση που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα κάθε κράτους μέλους, σημειώνοντας ότι η Ιταλία δεν αισθάνεται ότι λαμβάνει επαρκή στήριξη από τα άλλα κράτη μέλη.

«Είναι πολύ, πολύ σημαντικό για εμένα η Γερμανία να μην ενεργεί μονομερώς, αλλά ό,τι κι αν κάνουμε να γίνεται μεθοδικά, σε συμφωνία με τους άλλους, επομένως να έχουμε μια πραγματικά ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση» είπε η Άγγελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

«Η Ιταλία υποδέχθηκε πολλούς πρόσφυγες και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό μοιάζει σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου, όμως η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη» υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν γυρίζει την πλάτη στην πρόσκληση Χριστοδουλίδη – «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη “νότια” Κύπρο»
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν θέλει λύση. Δεν θέλει ισότητα και δικαιοσύνη. Θέλει να κάνει τους Τουρκοκύπριους παρίες στην ίδια τους την πατρίδα»
Ο Ταγίπ Ερντογάν
Εικόνες και βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους σε σχολείο στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 19 νεκροί, δύο παιδιά ανάμεσά τους
Πάνω από 100 τραυματίες, 20 σε κρίσιμη κατάσταση - «Ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Νιώσαμε μια δόνηση σαν σεισμό. Και κατόπιν όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες» περιέγραψε 18χρονος
Μπαγκλαντές