Κόσμος

Μέρκελ: Η Ευρώπη είναι ισχυρή όταν Γαλλία και Γερμανία ευημερούν

Η Ευρώπη μπορεί να είναι ισχυρή όταν τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία ευημερούν, υποστήριξε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι και οι δύο χώρες θέλουν να είναι η ατμομηχανή που οδηγεί προς τα εμπρός την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Θα ανταλλάξουμε ιδέες για την οικονομική πολιτική, καθώς η Γερμανία και η Γαλλία συνδέονται μεταξύ τους μέσω των στενών εμπορικών σχέσεών τους” είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ. “Και η Ευρώπη μπορεί να είναι ισχυρή όταν και οι δύο χώρες ευημερούν οικονομικά”, πρόσθεσε.

Η καγκελάριος είπε ότι σκοπεύει να αναφερθεί και στο θέμα των διατλαντικών σχέσεων, στις συνομιλίες που θα έχει αργότερα σήμερα στο Βερολίνο με τον Καζνέβ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γκάφα το χειροκρότημα του Τραμπ στον Πούτιν: Ο Λευκός Οίκος «έκοψε» το στιγμιότυπο από τα βίντεο στο μοντάζ
Αν και ο Λευκός Οίκος έτρεξε να μαζέψει τα αμάζευτα, το Κρεμλίνο είπε να εκμεταλλευτεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ και να δημοσιεύσει γρήγορα τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν στην ιστορία
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα – Συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στις ΗΠΑ
Τη Δευτέρα η συνάντηση του Αμερικάνου με τον Ουκρανό ομόλογό του - Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα - Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
1